Veranderingen in levertijden tijdens feestdagen - Lees hier meer.
 
Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 25% korting!
Officiele VELUX verdeler

VELUX Accessoires

Op deze pagina vindt u VELUX accessoires die heel nuttig kunnen zijn wanneer u een VELUX dakvenster heeft dat moeilijk bereikbaar is, indien u veiligheid wilt verbeteren of gewoon uw VELUX dakvenster wilt opsmukken.

VELUX accessoires zijn niet compatibel met Itzala gordijnen en dakvensters van andere fabrikanten dan VELUX.

Installatie kits

Bevestigingssteunen (ZOZ 230)

VELUX montageblokjes, te monteren aan de bovenzijde van het draaiend gedeelte in de dagmaat van het dakvenster.

Te gebruiken wanneer u VELUX gordijnen (op netstroom of op zonne-energie) wilt monteren in VELUX dakvensters geproduceerd voor 2012 of in VELUX dakvensters waarin geen voorgemonteerde montageblokjes aanwezig zijn. Controleer dus eerst uw dakvenster of de blokjes op het dakvenster aanwezig zijn voordat u deze nieuwe set besteld.

VELUX telescopische stangen en adapters

Verlengstuk voor telscopische bedieningsstang (ZCT 100)

Indien uw bedieningsstang ZCT 200 niet lang genoeg is, kunt u dit verlengstuk van 100 cm gebruiken en zo uw bedieningsstang maar eventjes 280 cm lang maken.

 • Verlengstuk voor telscopische bedieningsstang ZCT 200
 • 100 cm. lengte
 • Kleur: aluminium

Telescopische bedieningsstang voor VELUX dakvensters en gordijnen (ZCT 200K)

Indien u een manueel bediend VELUX dakvenster heeft dat buiten bereik is, kunt u deze telescopische stang gebruiken om uw venster of gordijn te bedienen. De stang is 100 cm lang en kan tot 180 cm worden verlengd.

Let op: de Velux Telescopische Bedieningsstang past niet op Itzala gordijnen.

 • Gebruikt om een VELUX gordijn of een GGL/GGU dakvenster met centraal scharnier, dat buiten bereik is geplaatst, te bedienen
 • Maximumlengte: 180 cm
 • Kleur: aluminium

Adapter (ZOZ 085) voor manueel bediende gordijnen die u wilt bedienen met bedieningsstang type ZCZ 080 of ZCT 200

Opgelet! De afbeelding is slechts ter illustratie, de bedieningsstang maakt GEEN deel uit van het pakket.
Als u een manueel bediend gordijn heeft dat buiten bereik is geïnstalleerd en u een telescopische bedieningsstang wilt gebruiken om uw gordijn te bedienen, bevestig dan gewoon deze adapter aan de aluminium bedieningsgreep op het gordijn. Denk eraan dat u hiervoor een afzonderlijke adapter nodig heeft voor elk van uw gordijnen. 

 • Gebruikt om een manuele VELUX gordijn te bedienen dat buiten bereik is geplaatst - één adapter per gordijn vereist
 • Past op de volgende gordijnen: DKL, DKU, DG, DJ, DFD, RFL, RFU, FHL, FHU, FPL, FL, FFU, FPN, PAL, PAU, FHC en ZIL
 • Kleur: aluminium

VELUX blokkeersysteem

VELUX veiligheidsslot (ZOZ 012K1)

Indien u de veiligheid van uw dakvenster en huis boven het normale veiligheidsniveau wilt verheffen, dan kunt u gemakkelijk zelf dit stalen veiligheidsslot in uw vensterframe installeren Wanneer het veiligheidsslot gesloten is, kan het venster niet worden geopend maar kan de ventilatiefunctie nog wel worden gebruikt.

Let op! Dit veiligheidsslot kan niet worden gebruikt op VELUX vensters met bovengeplaatste scharnieren.

Om te controleren welk type VELUX dakvenster u hebt, moet u het typeplaatje van uw venster zoeken op het frame. Indien de eerste drie letters zijn samengesteld uit GPL, GPU, GHL of GHU, dan kunt u dit slot niet gebruiken.

 • Eenvoudig slot dat het 'click shut' mechanisme van uw VELUX dakvenster verbetert.
 • Voor alle generaties VELUX GGL en GGU centraal scharnierende dakvensters
 • Pas niet op de VELUX dakvensters van het type GPL, GPU, GHL en GHU

VELUX ACTIVE binnenklimaatbeheersing

VELUX App Control (KIG 300)

Met de VELUX App Control krijgt u volledige controle over al uw VELUX INTEGRA® producten. Rechtstreeks vanop uw telefoon. Open en sluit uw elektrische en op zonne-energie werkende dakvensters, gordijnen en buitenbescherming zoals rolluiken en buitenste zonneschermen met het gemak van één swipe. Of groepeer uw VELUX INTEGRA® producten voor nóg meer gemak.

VELUX ACTIVE Startpack - KIX 300 EU

Innovatieve all-in-one oplossing die draadloos met alle VELUX INTEGRA® producten werkt om het binnenklimaat in elke woning te verbeteren. De startpack bevat een binnenklimaatsensor die voortdurend het binnenklimaat monitort op basis van 3 sensormetingen (temperatuur, vochtigheid en CO2-niveau), een vertrekschakelaar die uw VELUX INTEGRA® dakvensters sluiten en ze automatisch in een beveiligde ventilatiestand laat gaan en een gateway die de verbinding tussen netwerken doet.

 • Ventilatie via sensoren - De intelligente sensoren meten continu de temperatuur, vochtigheid en CO2-niveaus
 • De nieuwe VELUX ACTIVE app. - Bedien uw VELUX INTEGRA® dakvensters, buitenste zonneschermen en rolluiken overal met de VELUX ACTIVE app (GRATIS download). Ook compatible met de Apple HomeKit®​
 • Eenvoudig te monteren - U kunt het VELUX ACTIVE systeem eenvoudig monteren en installeren zonder een professional in te huren

Aanvullende VELUX ACTIVE binnenklimaatsensor - KLA 300 EU

De binnenklimaatsensor meet voortdurend de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit (CO2-gehalte) in de kamer. Er bevind zich ook een schakelaar op de sensor waarmee u uw op afstand te bedienen VELUX INTEGRA® dakvensters kunt openen en sluiten.

Wij raden aan van een binnenklimaatsensor te plaatsen in ieder ruimte voorzien van VELUX INTEGRA® producten. Dit product kan alleen gebruikt worden indien u ook de VELUX ACTIVE Startpack in bezit heeft.

 • Aanvullende binnenklimaatsensor voor VELUX ACTIVE binnenklimaatbeheersing, om het binnenklimaat in uw woning in elke kamer te beheersen
 • Eenvoudig te installeren. Koppel de binnenklimaatsensor eenvoudig aan uw VELUX ACTIVE systeem en monteer hem op de muur

Aanvullende VELUX ACTIVE vertrekschakelaar - KLN 300 EU

De VELUX ACTIVE vertrekschakelaar sluit alle op afstand te bedienen VELUX INTEGRA® dakvensters die gesynchroniseerd zijn met het VELUX ACTIVE systeem.

Plaats deze schakelaar dicht bij uw voor of achterdeur. Dit product kan alleen gebruikt worden indien u ook de VELUX ACTIVE Startpack in bezit heeft.

 • Als u de schakelaar activeert, sluit het VELUX INTEGRA® dakvenster zich tot aan de ventilatiestand. Hierdoor kunt u verluchten terwijl het dakvenster zelf gesloten is. ​

Bedieningssysteem voor een elektrisch aangedreven VELUX gordijn of buitenste zonnescherm (KUX 110)

Dit bedieningssysteem is van toepassing voor de bediening van een elektrisch aangedreven gordijn of buitenste zonnescherm in een manueel bediend VELUX dakvenster. Opgelet! Gelieve er rekening mee te houden dat u een professionele elektricien nodig kunt hebben om dit product te installeren.

 • Voor elektrisch aangedreven gordijnen of buitenste zonneschermen op manueel bediende VELUX dakvensters
 • Voor de bediening van een enkel product
 • Afstandsbediening meegeleverd