Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 21% korting!
Officiele VELUX verdeler

VELUX Verduisterende Rolgordijnen

De ideale oplossing om lichtinval
in uw slaapkamer te blokkeren

VELUX Verduisterende rolgordijnen

VELUX Verduisterende Rolgordijnen

De ideale oplossing om lichtinval
in uw slaapkamer te blokkeren

VELUX Verduisterende Rolgordijnen

Vanaf 74,56 € 94,38 €
Informatie
 • Volledige verduistering op elk moment van de dag
 • Binnen enkele minuten geïnstalleerd
 • Slimline ontwerp
 • Gemaakt om te passen. Geen opmeten of snijden nodig
 • Ideaal voor slaapkamers
 • Verkrijgbaar in veel kleuren en ontwerpen
 • Past perfect op VELUX dakvensters
 • OEKO-TEX® certificaat
 • Geproduceerd in de EU. Drie jaar garantie

 

Handelingen

• Handbediening
• Elektrisch
• Zonne-energie
(zie hieronder)

Kleuren

• 16 opties
(zie hieronder)

Vaak gestelde vragen

 • Algemene informatie over de gordijnen
  • Kan ik een verduisteringsgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het verduisteringsgordijn kan ook worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Is een verduisteringsgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Verduisteringsgordijnen zijn vervaardigd van lichtwerende stof die het invallend licht effectief tegenhouden. Ze bevorderen een goede nachtrust of een deuggdoend dutje overdag en zijn aanbevolen voor slaapkamers en kinderkamers. Ze zijn ook perfect voor thuisbioscopen en gastenkamers.

  • Wanneer moet ik een VELUX verduisteringsgordijn kiezen?

   VELUX verduisteringsgordijnen zijn speciaal voor originele VELUX dakvensters gemaakt. Ze zorgen dag en nacht voor 100% verduistering. Verduisteringsgordijnen van VELUX hebben een speciale warmtewerende coating aan de achterkant om 's winters warmte vast te houden en 's zomers de hitte van de zon buiten te houden. Het kan overal op het venster worden geplaatst en schuift in dunne aluminium boven- en zijrails die aan de binnenkant zwart zijn gelakt om te vermijden dat er licht langs de zijden doorsijpelt. Verduisteringsgordijnen zijn ideaal om te installeren in slaapkamers, kinderkamers, thuisbioscopen en kamers waar u door knipperende straatverlichting of voorbijrijdende auto's wordt gestoord, of waar u de warmte wilt buitenhouden en het comfort vergroten.

  • Hoe duurzaam zijn VELUX rolgordijnen?

   Getest om lang mee te gaan. Elk rolgordijn is 10,000 keer getest op betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 • Gordijnen met afstandsbediening
  • Wanneer moet ik een elektrisch aangedreven gordijn kiezen?

   Elektrisch aangedreven gordijnen van VELUX passen perfect bij VELUX elektrische dakvensters. Indien u geen elektrisch aangedreven dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 100 aan uw bestelling toe. Omdat het gordijn op afstand wordt bediend, is het fantastisch voor vensters die zich buiten uw bereik bevinden of waar u het invallend licht vaak aanpast.

  • Wanneer moet ik een fotovoltaïsch aangedreven gordijn kiezen?

   Door zonne-energie aangedreven gordijnen van VELUX zijn een perfecte aanvulling op manueel bediende dakvensters van VELUX en door zonne-energie aangedreven VELUX INTEGRA® dakvensters. Omdat het gordijn met een afstandsbediening wordt geleverd en over een batterij beschikt die met zonne-energie wordt opgeladen, is het ook ideaal voor vensters die moeilijk te bereiken zijn of waar u vaak het invallend licht van wilt instellen. Geen bedrading vereist.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een niet-manueel VELUX gordijn?

   Wanneer u een niet-manueel gordijn kiest, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen.

   1. Alleen originele VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening. Alle Itzala gordijnen zijn handbediend.

   2. VELUX gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een elektrisch of fotovoltaïsch aangedreven versie. Beide versies zijn bijzonder praktisch aangezien u ze gemakkelijk kunt instellen en de lichtinval met één knop wordt geregeld. Daarom worden niet-manuele gordijnen sterk aanbevolen voor vensters die buiten bereik zijn, in een verhoging of hoog in een zolderdak, en voor vensters waarbij u de positie van de lamellen vermoedelijk vaak wilt aanpassen.

   Elektrisch bediende gordijnen passen uitsluitend bij elektrische dakvensters van VELUX INTEGRA®. VELUX gordijnen op zonne-energie passen daarentegen bij VELUX dakvensters die met de hand worden bediend en bij alle VELUX INTEGRA® dakramen op zonne-energie.

   Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrisch bediende gordijn wordt gevoed met een gewone batterij. Bij het gordijn op zonne-energie wordt een batterij gebruikt die opgeladen wordt met zonne-energie en waarmee 600 handelingen uitgevoerd kunnen worden, zelfs als er geen zonneschijn voor het opladen is. Elektrisch bediende gordijnen zijn ook verkrijgbaar met het intelligente io-homecontrol® met extra functies, zoals tijdprogramma's.

   3. Niet-manuele gordijnen zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Verduisteringsgordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in elektrisch of fotovoltaïsch bediende versies. Jaloezieën zijn alleen in manuele en elektrische versies verkrijgbaar. Buitenste zonneschermen zijn verkrijgbaar in manuele of fotovoltaïsche versies. Vouwgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in manuele versies. Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrische gordijn wordt door een gewone batterij gevoed, en het fotovoltaïsch gordijn door een energiezuinige batterij die met zonne-energie wordt opgeladen die goed is voor maximaal 600 bewegingen, zelfs indien er geen zon is om ze op te laden. Het elektrisch gordijn is ook verkrijgbaar met een intelligente io-homecontrol® voor extra functies zoals tijdprogramma's. Beide gordijnen zijn goed geschikt voor VELUX dakvensters, maar als u een gordijn wilt kopen voor een vast plat dakraam van VELUX (CFP) heeft u een aanpassingsset nodig (KUX 100). Dat is een extra bedieningssysteem waarmee FMG vouwgordijnen passend gemaakt kunnen worden voor een vaste CFP uitvoering. Hiervoor zijn afzonderlijke montage en een stroomverzorging nodig.

   Uiteindelijk moet u natuurlijk ook overwegen welk type gordijn u wilt, d.w.z. een verduisteringsgordijn of een rolgordijn. Deze zijn allebei verkrijgbaar in een elektrische uitvoering of op zonne-energie, terwijl de VELUX jaloezie alleen met manuele of elektrische bediening leverbaar is en het buitenste zonnescherm met manuele bediening of op zonne-energie. Het VELUX vouwgordijn is alleen verkrijgbaar met manuele bediening.

 • Itzala vs. VELUX gordijnen
  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX verduisteringsgordijnen?

   Verduisteringsgordijnen van VELUX bieden topkwaliteit. Ze zorgen dag en nacht voor 100% verduistering en geven bescherming tegen warmte. Verduisteringsgordijnen van VELUX zijn gemaakt van vuilafstotend polyester met een speciale warmtewerende coating aan de achterkant om 's winters warmte vast te houden en 's zomers de hitte van de zon buiten te houden. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, effen of met een dessin, en u kunt kiezen tussen handmatig of op afstand bediende uitvoeringen. Het gordijn is verkrijgbaar met dunne geleidingen van aluminium aan de bovenkant en zijkanten en kan overal op het venster worden geplaatst. De zijdelingse geleidingen zijn aan de binnenkant zwart gelakt om te vermijden dat er licht langs de zijkanten doorsijpelt Op VELUX verduisteringsgordijnen die u in de VELUX onlineshop aanschaft, krijgt u drie jaar garantie.

   Verduisteringsgordijnen van Itzala zijn van goede kwaliteit en voordelig, aangezien ze in massaproductie worden vervaardigd. Het biedt een nagenoeg totale verduistering en is erg gemakkelijk in het gebruik. Het materiaal is een slijtvaste, vuilafstotende combinatie van polyester en lichtecht rubber. Itzala gordijnen zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren Ze schuiven langs dunne aluminium profielen waardoor ze in verschillende posities kunnen worden aangebracht. Op Itzala producten die u in de VELUX onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

Bediening

Manuele bediening met bedieningsstang en traploze instelling

Het manueel bediende VELUX verduisteringsgordijn met bedieningsstang schuift in aluminium zijrails voor een soepele loop met traploze instelling. Ze zijn bijzonder goed geschikt voor dakvensters die binnen bereik liggen en zijn zeer gemakkelijk te bedienen. Plaats uw hand eenvoudigweg op de bedieningsstang onderaan op het gordijn en pas de hoogte ervan volgens uw wens aan. Dit gordijn is binnen 15 minuten te monteren dankzij het unieke montagesysteem van VELUX.

Elektrische aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit VELUX verduisteringsgordijn wordt op afstand bediend en elektrisch aangedreven. Het gordijn kan traploos worden vastgezet en is perfect voor dakvensters die buiten bereik liggen. Het kan overal in de kamer worden bediend met de afstandsbediening die met uw elektrisch dakvenster meegeleverd is. Indien u geen elektrisch bediend VELUX dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 110 aan uw bestelling toe. Opgelet! Gelieve er rekening mee te houden dat u een professionele elektricien nodig kunt hebben om dit product te installeren (KUX 110).

Fotovoltaïsche aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit verduisteringsgordijn wordt op afstand bediend en aangedreven door een energiebesparende zonnebatterij die een autonomie van 600 bewegingen heeft, zelfs als er geen zon is om ze op te laden. De installatie is draadloos en met het gordijn geniet u van alle kenmerken van de io-homecontrol®-functionaliteit, zoals de programmering van het gordijn om op specifieke tijdstippen te openen en sluiten. Indien u een dakvenster op zonne-energie heeft, kunt u ook de afstandsbediening gebruiken die met het venster is meegeleverd. Zeer geschikt voor vensters die buiten bereik liggen.

Kleuren

1
2
3
4
5
A
Doorzichtig Semi-doorzichtig Ondoorzichtig Lichttemperend Verdonkerend Alle niveaus van transparantie
1025 - Wit
1025 -
1025 - Wit
1025 Wit
5
: Verdonkerend
5
1085 - Light Beige
1085 -
1085 - Light Beige
1085 Light Beige
5
: Verdonkerend
5
4556 - Beige
4556 -
4556 - Beige
4556 Beige
5
: Verdonkerend
5
4559 - Dark brown
4559 -
4559 - Dark brown
4559 Dark brown
5
: Verdonkerend
5
1100 - Donkerblauw
1100 -
1100 - Donkerblauw
1100 Donkerblauw
5
: Verdonkerend
5
4564 - Orange
4564 -
4564 - Orange
4564 Orange
5
: Verdonkerend
5
0705 - Grijs
0705 -
0705 - Grijs
0705 Grijs
5
: Verdonkerend
5
3009 - Zwart
3009 -
3009 - Zwart
3009 Zwart
5
: Verdonkerend
5
4574 -
4574 -
4574 -
4574
5
: Verdonkerend
5
4575 -
4575 -
4575 -
4575
5
: Verdonkerend
5
4576 -
4576 -
4576 -
4576
5
: Verdonkerend
5
4577 -
4577 -
4577 -
4577
5
: Verdonkerend
5
4578 -
4578 -
4578 -
4578
5
: Verdonkerend
5
4579 -
4579 -
4579 -
4579
5
: Verdonkerend
5
4580 -
4580 -
4580 -
4580
5
: Verdonkerend
5
4581 -
4581 -
4581 -
4581
5
: Verdonkerend
5
8801 - Dove blue - Vlamvertragend
8801 -
8801 - Dove blue - Vlamvertragend
8801 Dove blue - Vlamvertragend
5
: Verdonkerend
5

OVER VELUX VERDUISTERENDE ROLGORDIJNEN (DKL, DML, DSL)

Het VELUX verduisterend rolgordijn is de perfecte keuze voor de slaapkamer of de kinderkamer waar het donker moet zijn om goed te kunnen slapen. Het is ook handig voor een dutje overdag, omdat het rolgordijn zorgt voor een bijna volledige verduistering van de kamer. Het rolgordijn is verkrijgbaar in 16 standaardkleuren en patronen die passen bij uw interieur.

Kies uw kleur cassette en zijgeleiding

Het VELUX verduisterend rolgordijn is verkrijgbaar met cassette en zijgeleiders in wit (foto links) of geborsteld aluminium (foto rechts).

  

Kies uit drie verschillende bedieningsmethoden:

Manuele bediening (productcode beginnend met DKL)

Manuele verduisterende rolgordijnen worden met de hand bediend. U opent en sluit het rolgordijn met behulp van de bedieningsgreep die zich over de gehele breedte van het rolgordijn uitspreidt. Duw of trek gewoon aan de stang en het rolgordijn opent en sluit moeiteloos om aan uw behoeften te voldoen. Het rolgordijn hoeft niet altijd volledig open of gesloten te zijn, het kan vrij in de rails worden geplaatst om aan uw behoeften te voldoen.

Elektrische bediening (productcode beginnend met DML)

Elektrisch bediende VELUX verduisterende rolgordijnen worden bediend door op de knop op de meegeleverde, vooraf gekoppelde wandschakelaar te drukken. Het rolgordijn kan overal in de kamer worden bediend, waardoor het een uitstekende keuze is voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst. U kunt het rolgordijn aansluiten op het besturingssysteem van de VELUX INTEGRA® elektrisch bediende dakvensters waarin deze wordt geïnstalleerd. Als u nog geen VELUX INTEGRA® dakvenster heeft, moet u ofwel het rolgordijn op zonne-energie kiezen (DSL) of een bijbehorende bedieningseenheid (bijv. KUX 110) kopen om het rolgordijn te openen of te sluiten. SLUIT DIT ROLGORDIJN NOOIT DIRECT AAN OP EEN STROOMVOORZIENING!!!

Op zonne-energie (productcode beginnend met DSL)

VELUX verduisterende rolgordijnen op zonne-energie worden bediend door op de knop op de bijbehorende wandschakelaar te drukken, die vanuit de fabriek is gekoppeld. Het rolgordijn kan overal in de kamer worden bediend, waardoor het een uitstekende keuze is voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst. Het verduisterend rolgordijn op zonne-energie heeft een batterij die is bevestigd aan een zonnepaneel in het product en hoeft daarom niet te worden aangesloten op het besturingssysteem van het dakvenster. Er is geen bedrading nodig voor de installatie van een rolgordijn op zonne-energie. Een rolgordijn op zonne-energie is de ideale optie als u geen elektrisch bedienbaar VELUX INTEGRA® dakvenster heeft en geen stroomvoorziening in de buurt van uw venster heeft.

VELUX verduisterende rolgordijnen zijn hoogwaardige producten met een fabrieksgarantie van 3 jaar. Ze zijn beschikbaar voor bijna elke generatie VELUX dakvensters.