Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 21% korting!
Officiele VELUX verdeler

VELUX Verduisterend Plisségordijn

Meer isolatie tegen de kou en
filtering van binnenkomend
daglicht

VELUX Vouwgordijnen

VELUX Verduisterend Plisségordijn

Meer isolatie tegen de kou en
filtering van binnenkomend
daglicht

VELUX Verduisterend Plisségordijn

Vanaf 97,50 € 123,42 €
Informatie
 • Dubbelgeplisseerde stof zorgt voor uitstekende isolatie
 • Diffuus binnenvallend daglicht of totale verduistering
 • Ideaal voor slaapkamers en woonkamers
 • Kan in elke gewenste positie in het raam worden geplaatst
 • Verduisterend plisségordijn van hoge kwaliteitHandelingen

• Handbediening
(zie hieronder)
• Elektrisch
• Zonne-energie
(zie hieronder)

Kleuren

• 16 opties
(zie hieronder)

Vaak gestelde vragen

 • Gordijnen met afstandsbediening
  • Wanneer moet ik een elektrisch aangedreven gordijn kiezen?

   Elektrisch aangedreven gordijnen van VELUX passen perfect bij VELUX elektrische dakvensters. Indien u geen elektrisch aangedreven dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 100 aan uw bestelling toe. Omdat het gordijn op afstand wordt bediend, is het fantastisch voor vensters die zich buiten uw bereik bevinden of waar u het invallend licht vaak aanpast.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een niet-manueel VELUX gordijn?

   Wanneer u een niet-manueel gordijn kiest, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen.

   1. Alleen originele VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening. Alle Itzala gordijnen zijn handbediend.

   2. VELUX gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een elektrisch of fotovoltaïsch aangedreven versie. Beide versies zijn bijzonder praktisch aangezien u ze gemakkelijk kunt instellen en de lichtinval met één knop wordt geregeld. Daarom worden niet-manuele gordijnen sterk aanbevolen voor vensters die buiten bereik zijn, in een verhoging of hoog in een zolderdak, en voor vensters waarbij u de positie van de lamellen vermoedelijk vaak wilt aanpassen.

   Elektrisch bediende gordijnen passen uitsluitend bij elektrische dakvensters van VELUX INTEGRA®. VELUX gordijnen op zonne-energie passen daarentegen bij VELUX dakvensters die met de hand worden bediend en bij alle VELUX INTEGRA® dakramen op zonne-energie.

   Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrisch bediende gordijn wordt gevoed met een gewone batterij. Bij het gordijn op zonne-energie wordt een batterij gebruikt die opgeladen wordt met zonne-energie en waarmee 600 handelingen uitgevoerd kunnen worden, zelfs als er geen zonneschijn voor het opladen is. Elektrisch bediende gordijnen zijn ook verkrijgbaar met het intelligente io-homecontrol® met extra functies, zoals tijdprogramma's.

   3. Niet-manuele gordijnen zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Verduisteringsgordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in elektrisch of fotovoltaïsch bediende versies. Jaloezieën zijn alleen in manuele en elektrische versies verkrijgbaar. Buitenste zonneschermen zijn verkrijgbaar in manuele of fotovoltaïsche versies. Vouwgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in manuele versies. Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrische gordijn wordt door een gewone batterij gevoed, en het fotovoltaïsch gordijn door een energiezuinige batterij die met zonne-energie wordt opgeladen die goed is voor maximaal 600 bewegingen, zelfs indien er geen zon is om ze op te laden. Het elektrisch gordijn is ook verkrijgbaar met een intelligente io-homecontrol® voor extra functies zoals tijdprogramma's. Beide gordijnen zijn goed geschikt voor VELUX dakvensters, maar als u een gordijn wilt kopen voor een vast plat dakraam van VELUX (CFP) heeft u een aanpassingsset nodig (KUX 100). Dat is een extra bedieningssysteem waarmee FMG vouwgordijnen passend gemaakt kunnen worden voor een vaste CFP uitvoering. Hiervoor zijn afzonderlijke montage en een stroomverzorging nodig.

   Uiteindelijk moet u natuurlijk ook overwegen welk type gordijn u wilt, d.w.z. een verduisteringsgordijn of een rolgordijn. Deze zijn allebei verkrijgbaar in een elektrische uitvoering of op zonne-energie, terwijl de VELUX jaloezie alleen met manuele of elektrische bediening leverbaar is en het buitenste zonnescherm met manuele bediening of op zonne-energie. Het VELUX vouwgordijn is alleen verkrijgbaar met manuele bediening.

 • Algemene informatie over de gordijnen
  • Kan ik een Multifunctioneel vouwgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het VELUX Multifunctioneel vouwgordijn kan ook worden gecombineerd met een buitenste zonnescherm voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Is een Multifunctioneel vouwgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Het VELUX Multifunctioneel vouwgordijn is gemaakt van dubbelgevouwen polyester verduisteringsdoek met een aluminium honingraat structuur aan de binnenkant die het invallend licht doeltreffend tegenhoudt. Het verbetert ook het isolerend effect van het venster en verbetert aldus het binnenklimaat. In combinatie met het elegante uiterlijk en de flexibele regeling is het de ideale oplossing voor slaapkamers en woonkamers.

  • Wanneer moet ik een Multifunctioneel vouwgordijn kiezen?

   Multifunctioneel vouwgordijn van VELUX combineren het elegante uiterlijk van een klassiek vouwgordijn met het isolerende vermogen van de aluminium coating. Dat betekent dat het Multifunctioneel vouwgordijn de lichtinval regelt en tegelijk 's winters de warmte vasthoudt. Het kan op elke plaats in het venster worden aangebracht, zorgt voor meer comfort en een betere kamertemperatuur en is bij uitstek geschikt om uw woning energie-efficiënter te maken. Multifunctioneel vouwgordijnen zijn bij uitstek geschikt voor slaapkamers. Het energiegordijn is speciaal voor VELUX dakvensters gemaakt.

Bediening

"Zwevende" manuele bediening met bedieningsstang en traploze instelling

Het manueel bediende VELUX Multifunctioneel vouwgordijn noemen we "zwevend". Het is noch aan de onderkant, noch aan de bovenkant van het venster bevestigd en kan dus zowel van bovenaf als van onderaf worden bediend. Plaats uw hand eenvoudigweg op de bedieningsstang onderaan of bovenaan op het gordijn en pas de hoogte ervan volgens uw wens aan. Het gordijn kan dankzij het unieke montage systeem van VELUX in enkele minuten geïnstalleerd worden.

Fotovoltaïsche aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit verduisterende plisségordijn wordt op afstand bediend en aangedreven door een energiebesparende zonnebatterij die een autonomie van 600 bewegingen heeft, zelfs als er geen zon is om ze op te laden. De installatie is draadloos en met het gordijn geniet u van alle kenmerken van de io-homecontrol®-functionaliteit, zoals de programmering van het gordijn om op specifieke tijdstippen te openen en sluiten. Indien u een dakvenster op zonne-energie heeft, kunt u ook de afstandsbediening gebruiken die met het venster is meegeleverd. Zeer geschikt voor vensters die buiten bereik liggen.

Elektrische aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit VELUX Multifunctioneel vouwgordijn wordt op afstand bediend en elektrisch aangedreven. Het gordijn kan traploos worden vastgezet en is perfect voor dakvensters die buiten bereik liggen. Het kan overal in de kamer worden bediend met de afstandsbediening die met uw elektrisch dakvenster meegeleverd is. Indien u geen elektrisch bediend VELUX dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 110 aan uw bestelling toe. Opgelet! Gelieve er rekening mee te houden dat u een professionele elektricien nodig kunt hebben om dit product te installeren (KUX 110).

Kleuren

1
2
3
4
5
A
Doorzichtig Semi-doorzichtig Ondoorzichtig Lichttemperend Verdonkerend Alle niveaus van transparantie
1045 - Wit
1045 -
1045 - Wit
1045 Wit
5
: Verdonkerend
5
1155 - Beige
1155 -
1155 - Beige
1155 Beige
5
: Verdonkerend
5
1156 - Blue
1156 -
1156 - Blue
1156 Blue
5
: Verdonkerend
5
1047 - Black
1047 -
1047 - Black
1047 Black
5
: Verdonkerend
5
1049 - Peach
1049 -
1049 - Peach
1049 Peach
5
: Verdonkerend
5
1163 -
1163 -
1163 -
1163
5
: Verdonkerend
5
1164 -
1164 -
1164 -
1164
5
: Verdonkerend
5
1165 -
1165 -
1165 -
1165
5
: Verdonkerend
5
1166 -
1166 -
1166 -
1166
5
: Verdonkerend
5
1167 -
1167 -
1167 -
1167
5
: Verdonkerend
5
1168 -
1168 -
1168 -
1168
5
: Verdonkerend
5
1169 -
1169 -
1169 -
1169
5
: Verdonkerend
5
1170 -
1170 -
1170 -
1170
5
: Verdonkerend
5
1171 -
1171 -
1171 -
1171
5
: Verdonkerend
5
1172 -
1172 -
1172 -
1172
5
: Verdonkerend
5
1173 -
1173 -
1173 -
1173
5
: Verdonkerend
5

OVER VELUX VERDUISTERENDE plisségordijnen (FHC, FMC, FSC)

VELUX verduisterende plisségordijnen bieden de optimale combinatie van verduistering en isolatie. Dankzij de met aluminium beklede isolerende laag aan de binnenzijde van de honingraatstructuur van het rolgordijn, blijft de warmte binnen in de ruimte wanneer het rolgordijn volledig gesloten is. Daarnaast verduistert het rolgordijn de kamer volledig, waardoor het een perfecte keuze is voor slaapkamers waar een goede nachtrust essentieel is.

Kies uw kleur en bediening

Het VELUX verduisterend plisségordijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren die bij uw interieur passen en wordt geleverd met een witte (foto links) of geborstelde aluminium cassette en zijgeleiders (foto rechts).

  

Kies uit 3 verschillende bedieningsmethoden:

Manuele bediening (productcode beginnend met FSC)

Het manueel bediende plisségordijn wordt bediend met behulp van de bedieningsgreep die zowel aan de boven- als onderkant over de volledige breedte van het rolgordijn uitspreidt. Duw of trek gewoon aan de stang en het rolgordijn opent en sluit moeiteloos om aan uw behoeften te voldoen. Het manuele rolgordijn is zowel aan de boven- als aan de onderkant verstelbaar en kan overal in het dakvenster worden geplaatst om aan uw exacte behoeften te voldoen.

Elektrische bediening (productcode beginnend met FMC)

Het elektrisch verduisterend plisségordijn wordt bediend door op de knop op de bijbehorende wandschakelaar te drukken, gekoppeld vanuit de fabriek. Het kan overal in de kamer worden bediend, waardoor het een ideale keuze is voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst. U kunt het rolgordijn aansluiten op het besturingssysteem van de VELUX INTEGRA® elektrisch bediend dakvenster waarin deze wordt geïnstalleerd. Als u nog geen VELUX INTEGRA® dakvenster heeft, moet u ofwel het plisségordijn op zonne-energie kiezen (FSC) of een bijbehorende bedieningseenheid (bijv. KUX 110) kopen om het rolgordijn te openen of te bedienen. SLUIT HET ROLGORDIJN NOOIT DIRECT AAN OP DE STROOMVOORZIENING!!!

Op zonne-energie (productcode beginnend met FSC)

Het plisségordijn op zonne-energie wordt op afstand bediend met behulp van de vooraf gekoppelde wandschakelaar die in het pakket is meegeleverd. Druk gewoon op de knop om het rolgordijn op en neer te verstellen. Het rolgordijn op zonne-energie heeft een batterij die is bevestigd aan een zonnecel in het product en hoeft daarom niet te worden aangesloten op het besturingssysteem van het venster waarin het wordt geïnstalleerd. Er is geen bedrading nodig voor de installatie van een rolgordijn op zonne-energie. Het is een uitstekende keuze voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst als u geen stroomvoorziening in de buurt van het venster heeft.

VELUX verduisterende plisségordijnen zijn producten van zeer hoge kwaliteit en worden geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar. Ze passen op bijna elke generatie VELUX dakvensters.