Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 21% korting!
Officiele VELUX verdeler

VELUX Buitenste zonneschermen

Bescherm uw kamer tegen
de hitte zonder uw uitzicht
te belemmeren

VELUX Buitenzonwering

VELUX Buitenste zonneschermen

Bescherm uw kamer tegen
de hitte zonder uw uitzicht
te belemmeren

VELUX Buitenste zonneschermen

Vanaf 79,34 € 100,43 €
Informatie
 • Zonwering met transparante stof
 • Vermindert de warmte 
 • Slijtvaste stof
 • Controle over invallend daglicht
 • Aanbevolen voor alle soorten kamers
 • Belemmert het zicht naar buiten niet
 • Buitenzonwering van hoge kwaliteit
Handelingen

• Handbediening
• Elektrisch
• Zonne-energie
(zie hieronder)

Kleuren

• Zwart transparant gaas
(zie hieronder)

Vaak gestelde vragen

 • Gordijnen met afstandsbediening
  • Wanneer moet ik een elektrisch aangedreven gordijn kiezen?

   Elektrisch aangedreven gordijnen van VELUX passen perfect bij VELUX elektrische dakvensters. Indien u geen elektrisch aangedreven dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 100 aan uw bestelling toe. Omdat het gordijn op afstand wordt bediend, is het fantastisch voor vensters die zich buiten uw bereik bevinden of waar u het invallend licht vaak aanpast.

  • Wanneer moet ik een fotovoltaïsch aangedreven gordijn kiezen?

   Door zonne-energie aangedreven gordijnen van VELUX zijn een perfecte aanvulling op manueel bediende dakvensters van VELUX en door zonne-energie aangedreven VELUX INTEGRA® dakvensters. Omdat het gordijn met een afstandsbediening wordt geleverd en over een batterij beschikt die met zonne-energie wordt opgeladen, is het ook ideaal voor vensters die moeilijk te bereiken zijn of waar u vaak het invallend licht van wilt instellen. Geen bedrading vereist.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een niet-manueel VELUX gordijn?

   Wanneer u een niet-manueel gordijn kiest, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen.

   1. Alleen originele VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening. Alle Itzala gordijnen zijn handbediend.

   2. VELUX gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een elektrisch of fotovoltaïsch aangedreven versie. Beide versies zijn bijzonder praktisch aangezien u ze gemakkelijk kunt instellen en de lichtinval met één knop wordt geregeld. Daarom worden niet-manuele gordijnen sterk aanbevolen voor vensters die buiten bereik zijn, in een verhoging of hoog in een zolderdak, en voor vensters waarbij u de positie van de lamellen vermoedelijk vaak wilt aanpassen.

   Elektrisch bediende gordijnen passen uitsluitend bij elektrische dakvensters van VELUX INTEGRA®. VELUX gordijnen op zonne-energie passen daarentegen bij VELUX dakvensters die met de hand worden bediend en bij alle VELUX INTEGRA® dakramen op zonne-energie.

   Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrisch bediende gordijn wordt gevoed met een gewone batterij. Bij het gordijn op zonne-energie wordt een batterij gebruikt die opgeladen wordt met zonne-energie en waarmee 600 handelingen uitgevoerd kunnen worden, zelfs als er geen zonneschijn voor het opladen is. Elektrisch bediende gordijnen zijn ook verkrijgbaar met het intelligente io-homecontrol® met extra functies, zoals tijdprogramma's.

   3. Niet-manuele gordijnen zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Verduisteringsgordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in elektrisch of fotovoltaïsch bediende versies. Jaloezieën zijn alleen in manuele en elektrische versies verkrijgbaar. Buitenste zonneschermen zijn verkrijgbaar in manuele of fotovoltaïsche versies. Vouwgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in manuele versies. Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrische gordijn wordt door een gewone batterij gevoed, en het fotovoltaïsch gordijn door een energiezuinige batterij die met zonne-energie wordt opgeladen die goed is voor maximaal 600 bewegingen, zelfs indien er geen zon is om ze op te laden. Het elektrisch gordijn is ook verkrijgbaar met een intelligente io-homecontrol® voor extra functies zoals tijdprogramma's. Beide gordijnen zijn goed geschikt voor VELUX dakvensters, maar als u een gordijn wilt kopen voor een vast plat dakraam van VELUX (CFP) heeft u een aanpassingsset nodig (KUX 100). Dat is een extra bedieningssysteem waarmee FMG vouwgordijnen passend gemaakt kunnen worden voor een vaste CFP uitvoering. Hiervoor zijn afzonderlijke montage en een stroomverzorging nodig.

   Uiteindelijk moet u natuurlijk ook overwegen welk type gordijn u wilt, d.w.z. een verduisteringsgordijn of een rolgordijn. Deze zijn allebei verkrijgbaar in een elektrische uitvoering of op zonne-energie, terwijl de VELUX jaloezie alleen met manuele of elektrische bediening leverbaar is en het buitenste zonnescherm met manuele bediening of op zonne-energie. Het VELUX vouwgordijn is alleen verkrijgbaar met manuele bediening.

 • Algemene informatie over de gordijnen
  • Kan ik een buitenste zonnescherm met andere gordijnen combineren?

   Ja, het buitenste zonnescherm kan met elk soort binnengordijn worden gecombineerd voor extra lichtregeling en comfort. U kunt ook een muggengaas toevoegen voor een insectenvrije omgeving. Indien u een buitenste zonnescherm combineert met een binnenste, fotovoltaïsch aangedreven gordijn, daalt de capaciteit van de zonnecellen van het binnengordijn om de batterijen op te laden. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen niet worden gecombineerd.

  • Is een buitenste zonnescherm de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   De eerste doelstelling van een buitenste zonnescherm is hittewering. Het is een jaloezie aan de buitenkant, die directe zonnestraling en hitte sterk vermindert. Buitenste zonneschermen zijn gemaakt van weersbestendig gaasdoek voor duurzame prestaties. Wij bevelen ze aan voor alle kamers waar u de warmte wilt buitenhouden en het comfort vergroten.

  • Wanneer moet ik een VELUX buitenste zonnescherm kiezen?

   De VELUX buitenzonwering is een jaloezie aan de buitenkant, die uitermate geschikt is om sterke zonnestraling en hitte tegen te houden voordat het glas van uw dakvenster wordt bereikt. Als hij niet in gebruik is, blijft het buitenste zonnescherm goed opgeborgen in een afdekking aan de bovenkant. Als hij is uitgetrokken tot aan de onderkant van het frame schermt het semi-transparante weefsel het directe zonlicht af, waarbij het uitzicht naar buiten niet wordt belemmerd, en vermindert de temperatuur in uw kamer. De zonwering kan overal in het venster worden aangebracht en is ook bruikbaar als het geopend is. Buitenste zonneschermen zijn daarom ideaal voor ruimtes waarin u zowel een effectieve bescherming tegen de hitte nodig hebt, als een goed uitzicht en een goede lichtinval.

Bediening

Manuele bediening met haken

Het manueel bediende VELUX buitenste zonnescherm met haken kan volledig opgerold of uitgerold worden. Om het zonnescherm te bedienen, opent u het venster en kantelt u het 180°. Bevestig vervolgens het zonnescherm aan de haken aan de buitenkant van het onderste frame. Wanneer u het venster sluit, zal het zonnescherm automatisch af- of oprollen. Zodra u het zonnescherm op- of afgerold heeft, kunt u het venster natuurlijk openen en sluiten zoals u wilt. Prima geschikt voor dakvensters binnen bereik.

Vertraagde levering
Vanwege de grote vraag naar onze handbediende buitenste zonneschermen (MHL) hebben we momenteel een vertraging in de levering. Hou er rekening mee dat de levertijd kan oplopen tot 10 dagen in plaats van de 5 tot 7 werkdagen die u kan vinden op de orderbevestiging. Onze excuses voor dit ongemak.

Elektrische aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit VELUX buitenste zonnescherm wordt op afstand bediend en elektrisch aangedreven. Het gordijn kan traploos worden vastgezet en is perfect voor dakvensters die buiten bereik liggen. Het buitenste zonnescherm van VELUX wordt bediend op afstand met een meegeleverde wandschakelaar. Indien u geen elektrisch bediend VELUX dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 110 aan uw bestelling toe. Met het optioneel VELUX ACTIVE with NETATMO-systeem, heeft u de mogelijkheid om de gordijnen via een smartphone te bedienen.
Opgelet! Gelieve er rekening mee te houden dat u een professionele elektricien nodig kunt hebben om dit product te installeren (KUX 110). Het gordijn kan zowel via de binnen- als de buitenkant worden gemonteerd.
Gelieve er rekening mee te houden dat u een ZOZ 228 montageset nodig heeft voor de installatie van elektrisch bediende zonwering en zonwering op zonne-energie, voor dakramen geproduceerd vóór mei 2000.

Aandrijving op zonne-energie met wandbediening en traploze verstelling

Het buitenste zonnescherm van VELUX wordt bediend op afstand met een wandschakelaar en wordt aangedreven door een energiezuinige accu die met zonne-energie wordt opgeladen. Hiermee kan de zonwering 600 keer worden bediend, ook als de zon niet schijnt. De installatie geschiedt draadloos en is van binnen en van buiten mogelijk. U beschikt over alle functies van io-homecontrol®, bijv. om het openen en sluiten op bepaalde tijden te programmeren. Met het optioneel VELUX ACTIVE with NETATMO-systeem, heeft u de mogelijkheid om de gordijnen via een smartphone te bedienen.
Gelieve er rekening mee te houden dat u een ZOZ 228 montageset nodig heeft voor de installatie van elektrisch bediende zonwering en zonwering op zonne-energie, voor dakramen geproduceerd vóór mei 2000.

Kleuren

1
2
3
4
5
A
Doorzichtig Semi-doorzichtig Ondoorzichtig Lichttemperend Verdonkerend Alle niveaus van transparantie
5060 - Zwart
5060 -
5060 - Zwart
5060 Zwart
1
: Doorzichtig
1

OVER VELUX BUITENSTE ZONNESCHERMEN (MHL, MML, MSL)

VELUX buitenste zonneschermen helpen uw kamer koel en comfortabel te houden. En het beste deel? Dankzij het transparante gaas van het buitenste zonnescherm geniet u toch van het uitzicht naar buiten. Het buitenste zonnescherm houdt de warmte buiten uw kamer terwijl u door uw VELUX dakvensters van het uitzicht kunt genieten.

Stop de zonnestralen voordat ze uw kamer bereiken

Het VELUX buitenste zonnescherm wordt aan de buitenzijde van uw VELUX dakvenster geïnstalleerd om de zonnestralen tegen te houden voordat ze het venster bereiken, aangezien dit de meest efficiënte manier is om te voorkomen dat warmte uw kamer binnenkomt. Het rolgordijn voorkomt ook dat de verblinding van de zon uw kamer binnenkomt. Wanneer het rolgordijn niet wordt gebruikt, is het volledig verborgen in de bovenkast.

Kies uit drie verschillende bedieningsmethoden:

Manuele bediening (productcode beginnend met MHL)

Manueel bediende VELUX buitenste zonneschermen worden met de hand bediend. Wanneer u het zonnescherm moet gebruiken, moet u uw dakvenster openen. Dan trekt u het zonnescherm gewoon vanachter de bovenste buitenkap vandaan en bevestigt u de onderkant aan de twee buitenhaken die u aan de onderkant van het draaiend gedeelte van het dakvenster monteert. Wanneer u vervolgens het dakvenster sluit, trekt het buitenste zonnescherm zichzelf over de buitenzijde van uw beglazing. Het manueel buitenste zonnescherm is budgetvriendelijk en eenvoudig te installeren.

Elektrische bediening (productcode beginnend met MML)

Het elektrisch bedienbare buitenste zonnescherm is voorzien van een cassette en zijgeleiders aan de buitenzijde van uw dakvenster. U bedient het zonnescherm door op de knop op de vooraf gekoppelde wandschakelaar te drukken die bij het zonnescherm is geleverd. Het buitenste zonnescherm kan overal in de kamer worden bediend, waardoor het een perfecte keuze is voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst. U moet het elektrisch buitenste zonnescherm aansluiten op het besturingssysteem van uw elektrisch bediende VELUX INTEGRA® dakvenster. Als u nog geen VELUX INTEGRA® dakvenster heeft, raden wij u aan om ofwel een buitenste zonnescherm op zonne-energie (MSL) te kiezen of een VELUX besturingssysteem aan te schaffen (bijv. KUX 110) zodat u het zonnescherm kunt bedienen. SLUIT DIT BUITENSTE ZONNESCHERM NOOIT DIRECT AAN OP EEN STROOMVOORZIENING!!!

Op zonne-energie (productcode beginnend met MSL)

Het buitenste zonnescherm op zonne-energie heeft een cassette en zijgeleiders geïnstalleerd aan de buitenkant van uw VELUX dakvenster. De cassette is uitgerust met een zonnepaneel, een batterij en een motor, waardoor er geen bedrading nodig is bij de installatie. Het rolgordijn op zonne-energie wordt overal in de kamer bediend met de meegeleverde, vooraf gekoppelde wandschakelaar, waardoor het een ideale keuze is voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst. Doordat het volledig op zonne-energie werkt, hoeft u het rolgordijn niet op het besturingssysteem van het venster aan te sluiten en heeft u geen stroomvoorziening bij het venster nodig.

VELUX buitenste zonneschermen zijn hoogwaardige producten die worden geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar van VELUX.