Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 21% korting!
Officiele VELUX verdeler

VELUX Lichttemperende Rolgordijnen

Betaalbare oplossing van hoge
kwaliteit voor het verzachten
van binnenvallend daglicht

VELUX Rolgordijnen

VELUX Lichttemperende Rolgordijnen

Betaalbare oplossing van hoge
kwaliteit voor het verzachten
van binnenvallend daglicht

VELUX Lichttemperende Rolgordijnen

Vanaf 48,02 € 59,29 €
Informatie
 • Zorgt voor een warm en aangenaam lichteffect
 • Biedt voldoende privacy
 • Ideaal voor woonkamers en kantoren
 • Rolgordijn van hoge kwaliteitHandelingen

• Handbediening
• Elektrisch
• Zonne-energie
(zie hieronder)

Kleuren

• 16 opties
(zie hieronder)

Vaak gestelde vragen

 • Algemene informatie over de gordijnen
  • Kan ik een rolgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het rolgordijn kan worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Is een rolgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Als u een betaalbare manier zoekt om privacy te bereiken en toch natuurlijke daglicht binnen te laten, is een rolgordijn voor u de juiste keuze. Rolgordijnen zijn vervaardigd van doorschijnende polyester doek dat het invallend licht regelt, afhankelijk van de kleur van het gordijn. Het rolgordijn zorgt zo voor een bijzonder decoratief effect en helpt u een evenwichtig licht in uw kamer te creëren. Rolgordijnen zijn bijzonder aanbevolen voor woon- en eetkamers, maar ook geschikt voor kantoren, gangen en speelkamers.

  • Wanneer moet ik een VELUX rolgordijn kiezen?

   VELUX rolgordijnen zorgen voor privacy terwijl er toch natuurlijk licht kan binnenvallen. Het rolgordijn loopt langs aluminium geleidingen en kan overal op het venster worden aangebracht. Een rolgordijn is een effectieve, praktische oplossing die bescherming biedt en er goed uitziet. Daardoor zijn rolgordijnen uitstekend geschikt voor woonkamers, een kantoor aan huis, speelkamers en ruimtes waar u privacy en een goede regeling van de lichtinval op prijs stelt. Het gordijn is speciaal voor originele VELUX dakvensters gemaakt.

 • Gordijnen met afstandsbediening
  • Wanneer moet ik een elektrisch aangedreven gordijn kiezen?

   Elektrisch aangedreven gordijnen van VELUX passen perfect bij VELUX elektrische dakvensters. Indien u geen elektrisch aangedreven dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 100 aan uw bestelling toe. Omdat het gordijn op afstand wordt bediend, is het fantastisch voor vensters die zich buiten uw bereik bevinden of waar u het invallend licht vaak aanpast.

  • Wanneer moet ik een fotovoltaïsch aangedreven gordijn kiezen?

   Door zonne-energie aangedreven gordijnen van VELUX zijn een perfecte aanvulling op manueel bediende dakvensters van VELUX en door zonne-energie aangedreven VELUX INTEGRA® dakvensters. Omdat het gordijn met een afstandsbediening wordt geleverd en over een batterij beschikt die met zonne-energie wordt opgeladen, is het ook ideaal voor vensters die moeilijk te bereiken zijn of waar u vaak het invallend licht van wilt instellen. Geen bedrading vereist.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een niet-manueel VELUX gordijn?

   Wanneer u een niet-manueel gordijn kiest, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen.

   1. Alleen originele VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening. Alle Itzala gordijnen zijn handbediend.

   2. VELUX gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een elektrisch of fotovoltaïsch aangedreven versie. Beide versies zijn bijzonder praktisch aangezien u ze gemakkelijk kunt instellen en de lichtinval met één knop wordt geregeld. Daarom worden niet-manuele gordijnen sterk aanbevolen voor vensters die buiten bereik zijn, in een verhoging of hoog in een zolderdak, en voor vensters waarbij u de positie van de lamellen vermoedelijk vaak wilt aanpassen.

   Elektrisch bediende gordijnen passen uitsluitend bij elektrische dakvensters van VELUX INTEGRA®. VELUX gordijnen op zonne-energie passen daarentegen bij VELUX dakvensters die met de hand worden bediend en bij alle VELUX INTEGRA® dakramen op zonne-energie.

   Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrisch bediende gordijn wordt gevoed met een gewone batterij. Bij het gordijn op zonne-energie wordt een batterij gebruikt die opgeladen wordt met zonne-energie en waarmee 600 handelingen uitgevoerd kunnen worden, zelfs als er geen zonneschijn voor het opladen is. Elektrisch bediende gordijnen zijn ook verkrijgbaar met het intelligente io-homecontrol® met extra functies, zoals tijdprogramma's.

   3. Niet-manuele gordijnen zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Verduisteringsgordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in elektrisch of fotovoltaïsch bediende versies. Jaloezieën zijn alleen in manuele en elektrische versies verkrijgbaar. Buitenste zonneschermen zijn verkrijgbaar in manuele of fotovoltaïsche versies. Vouwgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in manuele versies. Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrische gordijn wordt door een gewone batterij gevoed, en het fotovoltaïsch gordijn door een energiezuinige batterij die met zonne-energie wordt opgeladen die goed is voor maximaal 600 bewegingen, zelfs indien er geen zon is om ze op te laden. Het elektrisch gordijn is ook verkrijgbaar met een intelligente io-homecontrol® voor extra functies zoals tijdprogramma's. Beide gordijnen zijn goed geschikt voor VELUX dakvensters, maar als u een gordijn wilt kopen voor een vast plat dakraam van VELUX (CFP) heeft u een aanpassingsset nodig (KUX 100). Dat is een extra bedieningssysteem waarmee FMG vouwgordijnen passend gemaakt kunnen worden voor een vaste CFP uitvoering. Hiervoor zijn afzonderlijke montage en een stroomverzorging nodig.

   Uiteindelijk moet u natuurlijk ook overwegen welk type gordijn u wilt, d.w.z. een verduisteringsgordijn of een rolgordijn. Deze zijn allebei verkrijgbaar in een elektrische uitvoering of op zonne-energie, terwijl de VELUX jaloezie alleen met manuele of elektrische bediening leverbaar is en het buitenste zonnescherm met manuele bediening of op zonne-energie. Het VELUX vouwgordijn is alleen verkrijgbaar met manuele bediening.

 • Itzala vs. VELUX gordijnen
  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX rolgordijnen?

   Het VELUX rolgordijn is verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren en dessins. Het beschikt over een traploze aanbrenging, wat betekent dat het op elke plaats op het venster geplaatst kan worden. VELUX rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een versie met manuele bediening en een versie met afstandsbediening. VELUX manueel bediende rolgordijnen met bedieningsstang en VELUX rolgordijnen op afstandsbediening bewegen in zijgeleiders gemaakt van natuurlijk geanodiseerd aluminium. Deze geleiders zorgen voor een soepele beweging, een traploze blokkering van het gordijn en voorkomen dat licht via de randen doorsijpelt. VELUX manueel bediende rolgordijnen met haken beschikken niet over boven- en zijrails en kunnen op drie verschillende hoogten worden vastgezet. Op VELUX rolgordijnen krijgt u drie jaar garantie.

   Het Itzala rolgordijn is een voordelig alternatief, verkrijgbaar in twee kleuren: donkerblauw en beige. Het gordijn heeft een robuust rolmechanisme en een raamclip voor openen in drie standen. Op Itzala rolgordijnen die u in deze onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

Bediening

Manuele bediening met vooraf geplaatste haken

Het manueel bediende VELUX rolgordijn met haken kan gemakkelijk op 3 verschillende plaatsen op het venster worden vastgezet. Plaats uw hand eenvoudigweg op de greep aan het uiteinde van het gordijn en trek het omlaag. Maak het gordijn dan vast aan een van de 3 paar haken aan de binnenkant van het vensterframe. Het gordijn kan dankzij het unieke Pick&Click!® systeem van VELUX in enkele minuten geïnstalleerd worden.

Manuele bediening met bedieningsstang en traploze instelling

Het manueel bediend VELUX rolgordijn met bedieningsstang schuift in aluminium zijrails voor een soepele loop met traploze instelling. Ze zijn bijzonder goed geschikt voor dakvensters die binnen bereik liggen en zijn zeer gemakkelijk te bedienen. Plaats uw hand eenvoudigweg op de bedieningsstang onderaan op het gordijn en pas de hoogte ervan volgens uw wens aan. Dit gordijn is binnen 15 minuten te monteren dankzij het unieke montagesysteem van VELUX.

Elektrische aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit VELUX rolgordijn wordt op afstand bediend en elektrisch aangedreven. Het gordijn kan traploos worden vastgezet en is perfect voor dakvensters die buiten bereik liggen. Het kan overal in de kamer worden bediend met de afstandsbediening die met uw elektrisch dakvenster meegeleverd is. Indien u geen elektrisch bediend VELUX dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 110 aan uw bestelling toe. Opgelet! Gelieve er rekening mee te houden dat u een professionele elektricien nodig kunt hebben om dit product te installeren (KUX 110).

Fotovoltaïsche aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit rolgordijn wordt op afstand bediend en aangedreven door een energiebesparende zonnebatterij die een autonomie van 600 bewegingen heeft, zelfs als er geen zon is om ze op te laden. De installatie is draadloos en met het gordijn geniet u van alle kenmerken van de io-homecontrol®-functionaliteit, zoals de programmering van het gordijn om op specifieke tijdstippen te openen en sluiten. Indien u een dakvenster op zonne-energie heeft, kunt u ook de afstandsbediening gebruiken die met het venster is meegeleverd. Zeer geschikt voor vensters die buiten bereik liggen.

Kleuren

1
2
3
4
5
A
Doorzichtig Semi-doorzichtig Ondoorzichtig Lichttemperend Verdonkerend Alle niveaus van transparantie
1028 - Wit
1028 -
1028 - Wit
1028 Wit
1
: Doorzichtig
1
1086 - Beige
1086 -
1086 - Beige
1086 Beige
1
: Doorzichtig
1
4155 - Sand
4155 -
4155 - Sand
4155 Sand
2
: Semi-doorzichtig
2
9050 - Donkerblauw
9050 -
9050 - Donkerblauw
9050 Donkerblauw
3
: Ondoorzichtig
3
4069 - Zwart
4069 -
4069 - Zwart
4069 Zwart
3
: Ondoorzichtig
3
4161 -
4161 -
4161 -
4161
3
: Ondoorzichtig
3
4162 -
4162 -
4162 -
4162
4
: Lichttemperend
4
4163 -
4163 -
4163 -
4163
3
: Ondoorzichtig
3
4164 -
4164 -
4164 -
4164
3
: Ondoorzichtig
3
4165 -
4165 -
4165 -
4165
3
: Ondoorzichtig
3
4166 -
4166 -
4166 -
4166
2
: Semi-doorzichtig
2
4167 -
4167 -
4167 -
4167
4
: Lichttemperend
4
4168 -
4168 -
4168 -
4168
3
: Ondoorzichtig
3
4169 -
4169 -
4169 -
4169
2
: Semi-doorzichtig
2
4170 -
4170 -
4170 -
4170
3
: Ondoorzichtig
3
4171 -
4171 -
4171 -
4171
2
: Semi-doorzichtig
2
4951 - Zwart
4951 -
4951 - Zwart
4951 Zwart
2
: Semi-doorzichtig
2
4952 - Zwart
4952 -
4952 - Zwart
4952 Zwart
2
: Semi-doorzichtig
2
4953 - Zwart
4953 -
4953 - Zwart
4953 Zwart
3
: Ondoorzichtig
3
4954 - Zwart
4954 -
4954 - Zwart
4954 Zwart
4
: Lichttemperend
4

OVER VELUX LICHTTEMPERENDE ROLGORDIJNEN (RHL, RML, RSL)

Het VELUX lichttemperend rolgordijn is een budgetvriendelijk rolgordijn dat u privacy geeft en binnenkomend daglicht verzacht. Het rolgordijn is een kleurrijke, eenvoudige en betaalbare oplossing die naadloos aansluit op uw VELUX dakvensters. Het transparante doek verduistert uw kamer niet, maar verzacht en dimt het invallende daglicht lichtjes om u een comfortabele binnenomgeving te bieden waar u nog steeds kunt genieten van natuurlijk daglicht. Het zorgt ook voor privacy omdat het het zicht door uw dakvensters blokkeert.

Selecteer kleur zijgeleiding, bedieningswijze en transparantieniveau

VELUX biedt 16 basiskleuren en ontwerpen die passen bij de meeste moderne interieurs. Houd er rekening mee dat de verschillende kleuren en doeken verschillende transparantieniveaus kunnen hebben. Hoe hoger het getal, hoe minder transparant het doek zal zijn. Bedenk hoeveel u het invallende daglicht wilt dimmen voordat u een doek en kleur kiest.

Kleur zijgeleiding en cassette

Het VELUX lichtregulerende rolgordijn is verkrijgbaar met cassette en zijgeleiders in wit (links) of geborsteld aluminium (rechts):

   

Qua bediening heeft u de keuze uit vier verschillende bedieningsmethoden.

Manuele bediening (productcode beginnend met RFL)

Het manueel bediende rolgordijn wordt bediend via de bedieningsgreep van het rolgordijn. Trek of duw gewoon aan de bedieningshandgreep en het rolgordijn beweegt moeiteloos op en neer in het dakvenster. U kunt het rolgordijn overal in het venster plaatsen, zodat u flexibel bent in de hoeveelheid daglicht die uw huis binnenkomt.

Elektrische bediening (productcode beginnend met RML)

Elektrisch bediende VELUX lichttemperende rolgordijnen worden bediend met de meegeleverde wandschakelaar. De wandschakelaar is vooraf gekoppeld en stelt u in staat om het rolgordijn overal in de kamer te bedienen door een druk op de knop. U kunt uw rolgordijn aansluiten op het besturingssysteem van de VELUX INTEGRA® elektrisch bediend dakvenster waarin het rolgordijn wordt geïnstalleerd. Als u nog geen VELUX INTEGRA® dakvenster heeft, moet u ofwel het plisségordijn op zonne-energie kiezen (RSL) of een bijbehorende bedieningseenheid (bijv. KUX 110) kopen om het rolgordijn te bedienen. SLUIT DIT ROLGORDIJN NIET RECHTSTREEKS AAN OP DE STROOMVOORZIENING!!!

Op zonne-energie (productcode beginnend met RSL)

Het lichttemperend rolgordijn op zonne-energie wordt bediend met behulp van de vooraf gekoppelde wandschakelaar. Het rolgordijn wordt gevoed door het geïntegreerde zonnepaneel, zodat er geen bedrading nodig is voor de installatie. Dit is een ideale keuze voor een dakvenster dat buiten handbereik is geplaatst zonder stroomvoorziening in de buurt. Het rolgordijn opent en sluit moeiteloos door op de knop op de wandschakelaar te drukken en kan overal in het dakvenster worden geplaatst.

(H3) Manuele bediening met haken (productcode beginnend met RHL)

Dit lichttemperend rolgordijn heeft geen zijgeleiders of bedieningsgreep. In plaats daarvan wordt het rolgordijn op 3 hoogtes vastgezet met de meegeleverde haken die u op uw VELUX dakvenster installeert. De haken maken een drietraps positie van het rolgordijn mogelijk, volledig open, half open of volledig gesloten. De haak zorgt voor een nauwkeurige positie en is de meest budgetvriendelijke oplossing die we aanbieden.

VELUX lichttemperende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en doeken om bij uw interieur en uw behoeften te passen. 

De producten zijn van zeer hoge kwaliteit en worden geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie van VELUX.