Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 21% korting!
Officiele VELUX verdeler

VELUX Lichttemperende Plisségordijnen

Flexibele en elegante oplossing voor
het creëren van een intieme sfeer
in uw kamer

VELUX Lichttemperende Plisségordijnen

Flexibele en elegante oplossing voor
het creëren van een intieme sfeer
in uw kamer

VELUX Lichttemperende Plisségordijnen

Vanaf 99,97 € 123,42 €
Informatie
 • Maakt binnenvallend daglicht zachter en diffuus
 • Decoratief effect
 • Ideaal voor woonkamers en slaapkamers
 • Kan op elke gewenste positie in het raam worden geplaatst
 • Plisségordijn van hoge kwaliteitHandelingen

• Handbediening
• Elektrische bediening
(zie hieronder)

Kleuren

• 16 opties
(zie hieronder)

Vaak gestelde vragen

 • Gordijnen met afstandsbediening
  • Wanneer moet ik een elektrisch aangedreven gordijn kiezen?

   Elektrisch aangedreven gordijnen van VELUX passen perfect bij VELUX elektrische dakvensters. Indien u geen elektrisch aangedreven dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 100 aan uw bestelling toe. Omdat het gordijn op afstand wordt bediend, is het fantastisch voor vensters die zich buiten uw bereik bevinden of waar u het invallend licht vaak aanpast.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een niet-manueel VELUX gordijn?

   Wanneer u een niet-manueel gordijn kiest, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen.

   1. Alleen originele VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening. Alle Itzala gordijnen zijn handbediend.

   2. VELUX gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een elektrisch of fotovoltaïsch aangedreven versie. Beide versies zijn bijzonder praktisch aangezien u ze gemakkelijk kunt instellen en de lichtinval met één knop wordt geregeld. Daarom worden niet-manuele gordijnen sterk aanbevolen voor vensters die buiten bereik zijn, in een verhoging of hoog in een zolderdak, en voor vensters waarbij u de positie van de lamellen vermoedelijk vaak wilt aanpassen.

   Elektrisch bediende gordijnen passen uitsluitend bij elektrische dakvensters van VELUX INTEGRA®. VELUX gordijnen op zonne-energie passen daarentegen bij VELUX dakvensters die met de hand worden bediend en bij alle VELUX INTEGRA® dakramen op zonne-energie.

   Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrisch bediende gordijn wordt gevoed met een gewone batterij. Bij het gordijn op zonne-energie wordt een batterij gebruikt die opgeladen wordt met zonne-energie en waarmee 600 handelingen uitgevoerd kunnen worden, zelfs als er geen zonneschijn voor het opladen is. Elektrisch bediende gordijnen zijn ook verkrijgbaar met het intelligente io-homecontrol® met extra functies, zoals tijdprogramma's.

   3. Niet-manuele gordijnen zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Verduisteringsgordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in elektrisch of fotovoltaïsch bediende versies. Jaloezieën zijn alleen in manuele en elektrische versies verkrijgbaar. Buitenste zonneschermen zijn verkrijgbaar in manuele of fotovoltaïsche versies. Vouwgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in manuele versies. Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrische gordijn wordt door een gewone batterij gevoed, en het fotovoltaïsch gordijn door een energiezuinige batterij die met zonne-energie wordt opgeladen die goed is voor maximaal 600 bewegingen, zelfs indien er geen zon is om ze op te laden. Het elektrisch gordijn is ook verkrijgbaar met een intelligente io-homecontrol® voor extra functies zoals tijdprogramma's. Beide gordijnen zijn goed geschikt voor VELUX dakvensters, maar als u een gordijn wilt kopen voor een vast plat dakraam van VELUX (CFP) heeft u een aanpassingsset nodig (KUX 100). Dat is een extra bedieningssysteem waarmee FMG vouwgordijnen passend gemaakt kunnen worden voor een vaste CFP uitvoering. Hiervoor zijn afzonderlijke montage en een stroomverzorging nodig.

   Uiteindelijk moet u natuurlijk ook overwegen welk type gordijn u wilt, d.w.z. een verduisteringsgordijn of een rolgordijn. Deze zijn allebei verkrijgbaar in een elektrische uitvoering of op zonne-energie, terwijl de VELUX jaloezie alleen met manuele of elektrische bediening leverbaar is en het buitenste zonnescherm met manuele bediening of op zonne-energie. Het VELUX vouwgordijn is alleen verkrijgbaar met manuele bediening.

 • Algemene informatie over de gordijnen
  • Kan ik een vouwgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het vouwgordijn kan ook worden gecombineerd met VELUX buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en VELUX muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Is een vouwgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Het VELUX vouwgordijn is gemaakt van doorschijnend polyester doek dat het invallend licht zacht verspreidt terwijl aan uw kamer een decoratieve toets wordt toegevoegd - vooral het zwevende, manueel bediende gordijn dat noch aan de onderkant, noch aan de bovenkant van het venster is bevestigd. Dit biedt u zelfs nog meer controle over uw uitzicht en de hoeveelheid invallend daglicht. U kunt zo ook kleurrijke en originele lichteffecten in uw kamer creëren. Wij raden vouwgordijnen aan voor woon- en eetkamers, maar ze zijn ook bijzonder goed geschikt voor kantoren en gangen. Het vouwgordijn is speciaal voor VELUX dakvensters gemaakt.

  • Wanneer moet ik een vouwgordijn kiezen?

   Het VELUX rolgordijn biedt uitstekende mogelijkheden om het daglicht in uw kamer te regelen. Het gordijn is verkrijgbaar met aluminium of witte geleidingen aan de boven- of de zijkant. Dit geeft u de mogelijkheid kleurrijke en originele lichteffecten te realiseren die een aanvulling zijn op de stijl van uw individuele inrichting. Bovendien kunt u met het vouwgordijn gemakkelijk de lichtinval regelen, aangezien het overal in het raam geplaatst kan worden zonder zichtbare bevestiging aan de boven- of onderkant. Daarom noemen wij dit een "zwevend" gordijn. Dat zorgt voor goede privacy en een betere controle van de lichtinval. Het vouwgordijn is ideaal voor montage in woon- of eetkamers.

Bediening

"Zwevende" manuele bediening met bedieningsstang en traploze instelling

Het manueel bediende VELUX vouwgordijn noemen we "zwevend". Het is noch aan de onderkant, noch aan de bovenkant van het venster bevestigd en kan dus zowel van bovenaf als van onderaf worden bediend. Plaats uw hand eenvoudigweg op de bedieningsstang onderaan of bovenaan op het gordijn en pas de hoogte ervan volgens uw wens aan. Dit gordijn is binnen 15 minuten te monteren dankzij het unieke montagesysteem van VELUX.

Elektrische aandrijving met afstandsbediening en traploze instelling

Dit VELUX vouwgordijn wordt op afstand bediend en elektrisch aangedreven. Het gordijn kan traploos worden vastgezet en is perfect voor dakvensters die buiten bereik liggen. Het kan overal in de kamer worden bediend met de afstandsbediening die met uw elektrisch dakvenster meegeleverd is. Indien u geen elektrisch bediend VELUX dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 110 aan uw bestelling toe. Opgelet! Gelieve er rekening mee te houden dat u een professionele elektricien nodig kunt hebben om dit product te installeren (KUX 110).

Kleuren

1
2
3
4
5
A
Doorzichtig Semi-doorzichtig Ondoorzichtig Lichttemperend Verdonkerend Alle niveaus van transparantie
1016 - Wit
1016 -
1016 - Wit
1016 Wit
2
: Semi-doorzichtig
2
1256 - Classic white (met bloemetjes patroon)
1256 -
1256 - Classic white (met bloemetjes patroon)
1256 Classic white (met bloemetjes patroon)
2
: Semi-doorzichtig
2
1259 - Classic sand
1259 -
1259 - Classic sand
1259 Classic sand
3
: Ondoorzichtig
3
1274 -
1274 -
1274 -
1274
3
: Ondoorzichtig
3
1275 -
1275 -
1275 -
1275
3
: Ondoorzichtig
3
1275 -
1276 -
1276 -
1275
2
: Semi-doorzichtig
2
1277 -
1277 -
1277 -
1277
1
: Doorzichtig
1
1278 -
1278 -
1278 -
1278
2
: Semi-doorzichtig
2
1279 -
1279 -
1279 -
1279
1
: Doorzichtig
1
1280 -
1280 -
1280 -
1280
3
: Ondoorzichtig
3
1281 -
1281 -
1281 -
1281
3
: Ondoorzichtig
3
1282 -
1282 -
1282 -
1282
2
: Semi-doorzichtig
2
1283 -
1283 -
1283 -
1283
1
: Doorzichtig
1
1284 -
1284 -
1284 -
1284
1
: Doorzichtig
1
1285 -
1285 -
1285 -
1285
1
: Doorzichtig
1
1286 -
1286 -
1286 -
1286
3
: Ondoorzichtig
3

OVER VELUX LICHTTEMPERENDE PLISSÉGORDIJNEN (FHL, FML, FSL)

VELUX lichttemperende plisségordijnen zijn perfect voor de woonkamer of het thuiskantoor waar u het daglicht wilt verzachten, privacy wilt garanderen en kleur in uw kamer wilt brengen. Met een brede selectie kleuren vindt u er zeker een die bij uw stijl past en uw interieur complimenteert.

Een elegant rolgordijn voor uw dakvensters

VELUX lichttemperende plisségordijnen zijn verkrijgbaar met cassettes en zijgeleiders in wit (foto links) of geborsteld aluminium (foto rechts).

 

De plisséconstructie van het rolgordijn past in bijna elk interieur en geeft het rolgordijn een elegante uitstraling.

Kies uit drie verschillende bedieningsmethoden. 

Manuele bediening (productcode beginnend met FHL)

Lichttemperende plisségordijnen met manuele bediening worden met de hand bediend, met behulp van de bedieningsstangen aan de boven- en onderkant van het rolgordijn. Gewoon duwen of trekken en het rolgordijn gaat moeiteloos open of dicht in het dakvenster. De manuele plisségordijnen zijn zowel aan de boven- als onderkant verstelbaar en kunnen dus overal in het dakvenster worden geplaatst, afhankelijk van uw wensen. Zo zorgt u voor privacy of voorkomt u dat u last hebt van de verblinding van het zonlicht terwijl u toch daglicht binnenlaat.

Elektrische bediening (productcode beginnend met FML)

Het lichttemperende plisségordijn met elektrische bediening wordt geopend en gesloten door op de knop op de meegeleverde, vooraf gekoppelde wandschakelaar te drukken. Zo kunt u het rolgordijn overal in de kamer bedienen, waardoor het een uitstekende keuze is voor dakvensters die buiten handbereik zijn geplaatst. U kunt het rolgordijn aansluiten op het besturingssysteem van het VELUX dakvenster waarin het wordt geïnstalleerd. Als u nog geen VELUX dakvenster heeft, moet u om ofwel een lichttemperend rolgordijn op zonne-energie (FSL) kiezen of een bijbehorende bedieningseenheid (bijv. KUX 110) aanschaffen zodat u het rolgordijn kunt bedienen. SLUIT DIT ROLGORDIJN NIET RECHTSTREEKS AAN OP DE STROOMVOORZIENING!!!

Op zonne-energie (productcode beginnend met FSL)

Lichttemperende rolgordijnen op zonne-energie worden op afstand bediend met behulp van de vooraf gekoppelde wandschakelaar inbegrepen bij het rolgordijn. Het rolgordijn is voorzien van een batterij, motor en zonnepaneel en hoeft dus niet te worden aangesloten op het besturingssysteem van het dakvenster. Er is geen bedrading nodig bij het installeren van het rolgordijn. U kunt het rolgordijn overal in de kamer bedienen met behulp van de wandschakelaar, waardoor het een ideale keuze is voor ramen die buiten handbereik zijn geplaatst en waar geen stroomvoorziening in de buurt is.

VELUX lichttemperende plisségordijnen zijn producten van zeer hoge kwaliteit en worden geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar. De rolgordijnen passen op bijna elke generatie VELUX dakvensters.