Logo

ITZALA

dakraam-gordijn.be

22% korting op VELUX gordijnen
Alle bestellingen
0
Stores VELUX originaux réduction 25%
Revendeur officiel VELUX
verduisterende-rolgordijnen-voor-een-goede-nachtrust-tips

Snakt u naar een koelere kamer? Kies een zonwering die u beschermt tegen de hitte!

Uw slaapkamer zou de ideale plek moeten zijn voor een ​​goede nachtrust. Hij moet rustig en koel zijn en bovenal donker genoeg als het tijd is voor zZz.

Helaas kan zonlicht nogal eens een goede nachtrust verstoren, vooral midden in de zomer als de dagen het langst zijn.

Zonlicht is een enorme stimulator van ons circadiaan ritme - de slaap-waakcyclus die door de hersenen wordt gestuurd. Zelfs als uw ogen gesloten zijn, wekt zonlicht dat de kamer binnenkomt in uw hersenen de indruk dat het overdag is. Hierdoor lukt het u niet goed in een diepe slaap te komen.

Zelfs kunstmatig licht kan u ervan weerhouden de rust te krijgen die u nodig heeft, vooral wanneer u in een druk stadsgebied woont. Bij lichtkoepels worden de effecten van die lichtpenetratie nog extra vergroot.

Met verduisterende rolgordijnen maakt u van uw kamer een schuilplaats voor een goede nachtrust. Zij bieden u de mogelijkheid een scherpe lichtinval tegen te houden en zo de negatieve impact van UV-straling te beperken.

Door hun superieure lichtbeheersing zijn verduisterende rolgordijnen ideaal voor gevoelige slapers, mensen die zich zorgen maken over hun privacy en mensen die 's nachts werken en overdag slaap moeten inhalen.

3 tips voor het vinden van de perfecte oplossing in verduisterende rolgordijnen

Daarom kiezen zo veel mensen verduisterende rolgordijnen en soortgelijke behandelingen voor hun ramen. Met de beste verduisterende rolgordijnen schept u totale duisternis, zelfs wanneer het licht naar binnen probeert te gluren. Hier zijn drie tips voor het kiezen van de ideale verduisterende rolgordijnen voor uw slaapkamerramen.

  1. Materiaal: het type materiaal is belangrijk voor de keuze van de perfecte verduisterende rolgordijnen. De meeste verduisterende rolgordijnen zijn gemaakt van polyester, een licht maar erg effectief materiaal. Wat het materiaal in verduisterende rolgordijnen onderscheidt, is de coating. Itzala-zonweringen zijn bijvoorbeeld afgewerkt met een lichtdicht rubber, maar laten toch nog sporen van licht door. Voor een volledig verduisterend effect kunt u beter kiezen voor zonweringen met een aluminium coating.

     

  2. De juiste pasvorm: om zo veel mogelijk licht tegen te houden, moet u ervoor zorgen dat uw verduisterende rolgordijnen op de maat van uw ramen zijn afgestemd. Itzala biedt zonweringen die perfect passen op dakramen van VELUX, FAKRO, Dakstra Keylite, Dakea en RoofLite. Standaard zonweringen komen slechts losjes overeen met de vorm van uw raam - uiterlijk is dat prima maar voor het blokkeren van zo veel mogelijk licht werkt het niet.

     

  3. De beste kleur kiezen: verduisterende gordijnen voor lichtkoepels liggen misschien minder in het zicht, maar ze kunnen niettemin de sfeer en aanblik van uw slaapkamer sterk beïnvloeden. Kies de kleur die het beste past bij de sfeer en het design van uw slaapkamer. Als u twijfelt over een lichtere tint omdat die misschien minder effectief zou zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken: verduisterende rolgordijnen van een goede kwaliteit zijn perfect in staat om inkomend licht te blokkeren, ongeacht de kleur.

 

Ontdek de beste verduisterende rolgordijnen voor lichtkoepels

Dakramen en lichtkoepels laten vaak meer licht toe dan traditionele ramen, simpelweg vanwege hun richting. Natuurlijk licht kan overdag geweldig zijn als u klaarwakker en actief bent, maar 's nachts en in de vroege ochtend is het hinderlijk als u wat rust probeert te krijgen.

VELUX verduisterende rolgordijnen bieden u de oplossing die u zoekt voor de lichtkoepels of dakramen in uw slaapkamer. Deze verduisterende rolgordijnen voor lichtkoepels bieden u niet alleen 100% verduistering, maar beperken bovendien de zonnewarmte en het warmteverlies. Evenzo bieden Itzala verduisterende rolgordijnenu een betaalbare optie om het daglicht boven de lichtkoepels in uw slaapkamer te controleren.

Lees verder voor meer informatie over mogelijkheden voor verduisterende rolgordijnen en creëer de ideale omgeving voor een goede nachtrust.

 

Verduisterende rolgordijnen kopen