Logo

Dakraam-gordijn

Originele VELUX® en Itzala producten

0
Originele VELUX Producten - 21% korting!
Officiele VELUX verdeler
FAQ VELUX gordijnen

FAQ - Frequently Asked Questions (Vaak Gestelde Vragen)

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal vaak gestelde vragen. Klik op een vraag om ze uit te klappen en het antwoord te bekijken.

Wij hopen dat u de informatie vindt die u zoekt. Indien niet, neem dan contact met ons op.

  • Zijn Itzala Verduisterende Rolgordijnen Zonder te Boren compatibel met VELUX dakvensters?

   Ja. Itzala Verduisterende Rolgordijnen Zonder te Boren zijn ontworpen om naadloos samen te werken met de meeste generaties VELUX dakvensters. Controleer de maat en het type van uw specifieke venster via het typeplaatje en gebruik deze informatie wanneer u uw gordijn kiest en samenstelt.

   Indien uw VELUX dakvenster geen originele vooraf geïnstalleerde montagebeugels heeft aan het bovenste binnenframe, dient u het kitset ZOZ 230 (Bevestigingssteunen) aan te schaffen om de gordijnen te kunnen bevestigen. Sommige oude VELUX dakvensters hebben geen vooraf geïnstalleerde montagebeugels.Hier verkrijgbaar.

  • Wat heb ik nodig om het Itzala Verduisterende Rolgordijn Zonder te Boren te installeren?

   Alles wat u nodig hebt om het Itzala Verduisterende Rolgordijn Zonder te Boren te installeren, is inbegrepen in het pakket. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het vaste kader van het venster schoon en droog is voordat u het installeert.

  • Kan ik het gordijn verwijderen zonder het venster te beschadigen?

   Ja. Het Itzala Verduisterende Rolgordijnen Zonder te Boren wordt bovenaan het venster in de vensterbeugels bevestigd en onderaan het venster met een duurzame kleefmiddel vastgeplakt. Bij correcte verwijdering laat het kleefmiddel geen zichtbare resten achter op het venster.

  • Kan ik het Itzala Verduisterende Rolgordijn Zonder te Boren met andere rolgordijnen combineren?

   Ja. Het rolgordijn kan gecombineerd worden met buitenzonneschermen voor warmtewering en muggengaas voor binnen.

  • Hoe duurzaam zijn Itzala Verduisterende Rolgordijnen Zonder te Boren?

   Itzala Verduisterende Rolgordijnen Zonder te Boren zijn getest op duurzaamheid door ze 7000 keer te openen en te sluiten. Dit garandeert een lange levensduur en een betrouwbare werking. Het vaste kader en de stoffen zijn gemaakt van dezelfde kwaliteit materialen als onze andere Itzala producten.

  • Wat zijn de voordelen van Itzala verduisterende gordijnen?

   De Itzala verduisterende gordijnen voor VELUX dakvensters zijn voordelig, verduisteren bijna volledig en zijn eenvoudig te gebruiken. Het materiaal is een robuuste, vuilafstotende combinatie van polyester en lichtdicht rubber. De gordijnen worden in een slank aluminium vast kader geplaatst dat het mogelijk maakt om de gordijnen in meerdere posities in het venster te plaatsen. Itzala verduisterende gordijnen zijn hoogwaardige gordijnen die tegen een lagere prijs aangeboden kunnen worden.

  • Uit welke opties kan ik kiezen voor mijn Itzala verduisterende gordijnen?

   Itzala verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren, allemaal met een vrijwel totale verduistering. Itzala verduisterende gordijnen worden manueel bediend.

  • Hoe lang gaan Itzala verduisterende gordijnen mee?

   Itzala verduisterende gordijnen worden getest op duurzaamheid door ze 7000 keer te openen en te sluiten. Dit garandeert een lange levensduur met een betrouwbare werking. Het vaste kader en de stoffen zijn gemaakt van dezelfde kwaliteit materialen als onze andere Itzala producten. Er zit twee jaar garantie op de Itzala verduisterende gordijnen die u op Dakraam-gordijn.be koopt.

  • Hoe installeer ik een Itzala verduisterend gordijn?

   De installatie van een Itzala verduisterend gordijn in een dakvenster is een eenvoudige klus die door één persoon gedaan kan worden. Alle benodigde montageonderdelen zitten in het pakket en er wordt een gebruiksvriendelijke handleiding meegeleverd voor een probleemloze installatie.

  • Voor welke dakvensters zijn de Itzala verduisterende gordijnen geschikt?

   Itzala verduisterende gordijnen zijn exclusief gemaakt voor VELUX dakvensters. Gebruik de configurator voor de juiste maat.

 • Retour en garantie
  • Welke garantie biedt u op Itzala/VELUX producten?

   Amtaterra Ltd. geeft u 3 (drie) jaar garantie op VELUX producten en 2 (twee) jaar garantie op Itzala producten die u via deze webwinkel koopt. Deze garantie tast op geen enkele manier uw wettelijke rechten aan.

   Hier vindt u informatie over het terugsturen van producten in geval van fabrieksfouten, binnen 3 (drie) jaar voor VELUX producten en binnen 2 (twee) jaar voor Itzala producten.

  • Ik heb defecte producten ontvangen - wat moet ik doen?

   Indien u een defect product wilt retourneren, moet u contact met ons opnemen via customerservices@itzala.com.

   Wanneer u beschadigde of defecte goederen retourneert, moet u het bevestigingsnummer toevoegen en ons zoveel mogelijk informatie geven over de aard van de schade/het defect. Dit helpt ons om de claim zo snel mogelijk te verwerken. Voeg, indien mogelijk, ook foto's toe om uw claim te ondersteunen. U vindt het orderbevestigingsnummer in de e-mail die u direct na uw aankoop in de webwinkel heeft ontvangen.

   Zonder dit bevestigingsnummer kan Itzala geen geld terugstorten of artikelen vervangen. Het blijft de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker om bewijs te verstrekken dat de garantieperiode niet is verstreken.

   Uw defect(e) product(en) wordt/en opgehaald door onze vervoerder DHL.
   DHL neemt contact met u op voordat de artikelen op het door u opgegeven adres worden afgehaald en naar de fabrikant worden teruggestuurd. Alle kosten van het retourneren van defecte artikelen worden door Itzala gedekt.

  • Ik heb het verkeerde product besteld - wat moet ik doen?

   Afhankelijk van de tijd die is verstreken, kunt u uw aankoop annuleren of uw aankoop terugsturen (of contact opnemen/bellen met de klantenservice en hen het order laten wijzigen).

   Annulering van aankoop binnen 24 uur
   U kunt uw bestelling binnen 24 uur na plaatsing annuleren. U stuurt ons gewoon een e-mail waarin u aangeeft dat u uw bestelling wilt annuleren en retourneren aan: customerservices@itzala.com. Na het verstrijken van de eerste 24 uur kunnen we niet garanderen dat uw bestelling nog niet verzonden is en moet u de onderstaande procedure volgen: "Annulering binnen 14 dagen". Vermeld bij uw annulering altijd het bevestigingsnummer van uw bestelling. U vindt dit in de e-mail die wij u onmiddellijk na de aankoop van uw artikel(en) in de e-shop sturen.

   Annulering en retournering van een aanschaf binnen 14 dagen.
   Als u spijt krijgt van uw aanschaf, kunt u uw producten natuurlijk altijd binnen de toegewezen tijd retourneren. U stuurt ons gewoon een schriftelijk bericht waarin u aangeeft dat u uw bestelling wilt annuleren en retourneren, of een e-mail aan: customerservices@itzala.com. Er wordt geregistreerd of uw annulering binnen 14 dagen na de levering werd verstuurd. Vermeld bij uw annulering altijd het bevestigingsnummer van uw bestelling. U vindt dit in de e-mail die wij u onmiddellijk na de aankoop van uw artikel(en) in de e-shop sturen.

   Voor meer informatie over ons beleid betreffende retouren en vergoedingen klikt u op deze link. Neem voor vragen over ons retourenbeleid per e-mail contact met ons op: customerservices@Itzala.com.

  • Hoe moet ik producten retourneren?

   1) U kunt alleen gordijnen retourneren die nog niet zijn gemonteerd

   2) U moet de producten in de originele verpakking retourneren. De verpakking moet goed dichtgeplakt en gesloten zijn. Alle meegeleverde onderdelen, zoals schroevendraaiers, moeten terug in hun originele verpakking worden gestopt. Derhalve moet u zich ervan verzekeren dat er geen losse onderdelen in de verpakking zitten voordat u deze retourneert.

   Als aan deze criteria niet voldaan is, wordt het product als "verkocht" beschouwd en kunnen we geen terugbetaling of vervangend artikel aanbieden. Wij adviseren u met klem gebruik te maken van aangetekende verzending, verzending met ontvangstbevestiging of een andere zekere verzendwijze, waarbij u de kwitantie bewaart totdat wij de ontvangst bevestigd hebben, aangezien wij niet aansprakelijk zijn voor geretourneerde goederen die wij niet ontvangen.

 • Levering
  • Door wie wordt mijn bestelling geleverd?

   We werken alleen samen met bekende vervoerders voor de verzending van onze gordijnen. Voor dakraam-gordijn.be levert DPD uw order direct bij u thuis af.

  • Hoe lang is de leveringstijd van mijn bestelling?

   Gewoonlijk wordt uw order binnen 5 tot 7 werkdagen geleverd, afhankelijk van de bestemming. Werkdagen zijn: maandag-vrijdag, met uitzondering van feestdagen en weekends. Ga voor meer informatie over internationale bezorging naar de internationale bezorgsectie.

  • Wat gebeurt er indien mijn pakje beschadigd wordt afgeleverd?

   Neem contact met ons op met een korte beschrijving en uw orderdetails op customerservices@itzala.com indien u een defect product wilt retourneren.

   Wanneer u beschadigde of defecte goederen retourneert, moet u het bevestigingsnummer toevoegen en ons zoveel mogelijk informatie geven over de aard van de schade/het defect. Dit helpt ons om de claim zo snel mogelijk te verwerken. Voeg, indien mogelijk, ook foto's toe om uw claim te ondersteunen. U vindt het orderbevestigingsnummer in de e-mail die u direct na uw aankoop de webwinkel heeft ontvangen.

   Zonder dit bevestigingsnummer kunnen we geen geld terugstorten of artikelen vervangen. Het blijft de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker om bewijs te verstrekken dat de garantieperiode niet is verstreken.

   DHL neemt contact met u op voordat de artikelen op het door u opgegeven adres worden afgehaald en naar de fabrikant worden teruggestuurd. Alle kosten van het retourneren van defecte artikelen worden door ons gedekt.

   Uw defect(e) product(en) wordt/en opgehaald door onze transporteur. De transporteur neemt contact met u op voordat de artikelen op het door u opgegeven adres worden afgehaald en naar de fabrikant worden teruggestuurd. Alle kosten van het retourneren van defecte artikelen komen voor rekening van Altaterra Ltd.

  • Wat gebeurt er indien ik niet thuis bent wanneer de bezorger aanbelt?

   Als u niet thuis bent wanneer de bezorger komt, laat hij meestal een briefje achter en probeert uw pakket op een later moment af te leveren. Als ze bij de tweede bezorgpoging ook niet kunnen leveren, laten ze nog een briefje achter, met daarop een adres waar u uw bestelling kunt afhalen. U heeft dan meestal een week om het pakket af te halen. Als u dit niet doet, wordt de bestelling aan ons geretourneerd en crediteren wij u het aankoopbedrag.

  • Wat gebeurt er indien ik niet thuis bent wanneer de bezorger aanbelt?

   Als u niet thuis bent wanneer de bezorger komt, laat hij meestal een briefje achter en probeert uw pakket op een later moment af te leveren. Als ze bij de tweede bezorgpoging ook niet kunnen leveren, laten ze nog een briefje achter, met daarop een adres waar u uw bestelling kunt afhalen. U heeft dan meestal een week om het pakket af te halen. Als u dit niet doet, wordt de bestelling aan ons geretourneerd en crediteren wij u het aankoopbedrag.

  • Wat is uw verzendtarief?

   Wij brengen 9.68 EUR per bestelling in rekening. Wij hanteren een standaard verzendtarief: u betaalt dus dezelfde verzendkosten, om het even hoeveel artikelen u hebt besteld. Ga voor meer informatie over internationale bezorging naar de internationale bezorgsectie.

  • Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?

   Wanneer we uw bestelling verzenden, sturen we u een e-mail. De e-mail bevat een volgnummer waarmee u op de website van de vervoerder de verzending van uw bestelling kunt volgen tot deze bij u wordt afgeleverd.

 • Algemene informatie over de gordijnen
  • Kan ik een verduisteringsgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het verduisteringsgordijn kan ook worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een Manueel DUO gordijn '2 in 1' met andere gordijnen combineren?

   Ja, het Manueel DUO gordijn '2 in 1' kan ook worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een buitenste zonnescherm met andere gordijnen combineren?

   Ja, het buitenste zonnescherm kan met elk soort binnengordijn worden gecombineerd voor extra lichtregeling en comfort. U kunt ook een muggengaas toevoegen voor een insectenvrije omgeving. Indien u een buitenste zonnescherm combineert met een binnenste, fotovoltaïsch aangedreven gordijn, daalt de capaciteit van de zonnecellen van het binnengordijn om de batterijen op te laden. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een Multifunctioneel vouwgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het VELUX Multifunctioneel vouwgordijn kan ook worden gecombineerd met een buitenste zonnescherm voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een vouwgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het vouwgordijn kan ook worden gecombineerd met VELUX buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en VELUX muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een rolgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het rolgordijn kan worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een jaloezie met andere gordijnen combineren?

   Ja, de jaloezie kan ook worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Kan ik een verduisteringsgordijn en buitenste zonnescherm met andere gordijnen combineren?

   Ja, het VELUX verduisteringsgordijn en buitenste zonnescherm kunnen met een muggengaas worden gecombineerd voor een insectenvrije omgeving.

  • Kan ik een Multifunctioneel vouwgordijn en buitenste zonnescherm met andere VELUX gordijnen combineren?

   Ja, het VELUX Multifunctioneel vouwgordijn en buitenste zonnescherm kunnen met een muggengaas worden gecombineerd voor een insectenvrije omgeving.

  • Kan ik het muggengaas met een VELUX gordijn combineren?

   Ja, het VELUX muggengaas kan met alle VELUX binnengordijn worden gecombineerd voor extra lichtregeling. Het muggengaas kan ook met VELUX buitenste zonneschermen en rolluiken voor extra bescherming tegen warmte worden gebruikt. Het VELUX muggengaas wordt op de binnenwand gemonteerd, niet direct op het venster. Indien u een ander gordijn installeert, kunt u het op- en afrollen en het venster openen en sluiten zoals u dat wilt. Indien uw venster en/of gordijn met de hand bediend wordt, moet het muggengaas worden opgerold wanneer het venster wordt geopend of gesloten.

   Indien u een open centraal scharnierend dakvenster heeft, raden we aan dat u het venster in de open of gesloten positie met de grendel blokkeert om schade aan het venster of het muggengaas te voorkomen.

  • Kan ik rolluik en buitenste zonnescherm met andere VELUX gordijnen combineren?

   Ja, het VELUX rolluik en buitenste zonnescherm kunnen met een muggengaas worden gecombineerd voor een insectenvrije omgeving.

  • Hoe duurzaam zijn Itzala rolgordijnen?

   Getest om lang mee te gaan. Elk rolgordijn is 7000 keer getest op betrouwbaarheid en duurzaamheid.

  • Hoe duurzaam zijn VELUX rolgordijnen?

   Getest om lang mee te gaan. Elk rolgordijn is 10,000 keer getest op betrouwbaarheid en duurzaamheid.

  • Is een verduisterende buitenste zonnescherm de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   VELUX verduisterende buitenste zonneschermen voorkomen dat de zonnestralen uw raam bereiken. Zo houden ze uw huis koel op warme, zonnige dagen. De duurzame lichtdichte stof levert optimale verduistering voor een betere nachtrust. Het eigentijdse ontwerp integreert naadloos met het dak en wordt geleverd met een draadloze vooraf gekoppelde externe muurschakelaar voor eenvoudige bediening en snelle, probleemloze installatie.

  • Is een verduisteringsgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Verduisteringsgordijnen zijn vervaardigd van lichtwerende stof die het invallend licht effectief tegenhouden. Ze bevorderen een goede nachtrust of een deuggdoend dutje overdag en zijn aanbevolen voor slaapkamers en kinderkamers. Ze zijn ook perfect voor thuisbioscopen en gastenkamers.

  • Is een Manueel DUO gordijn '2 in 1' de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Een VELUX Manueel DUO gordijn '2 in 1' is een combinatie van het klassieke VELUX verduisteringsgordijn en een vouwgordijn - het vouwgordijn is aan de onderkant van het verduisteringsgordijn bevestigd. Met het duogordijn blokkeert u zoveel licht als u wilt met het verduisteringsgordijn en gebruikt u het halfdoorschijnend vouwgordijn om de rest van het invallend licht te verspreiden. Het VELUX Manueel DUO gordijn '2 in 1' is een ideale oplossing voor elke kamer waar u de flexibliteit van verduistering wilt in combinatie met een zachter, verspreider licht van het vouwgordijn, bijvoorbeeld in kamers waar uw behoeften veranderen op basis van het uur van de dag, bijvoorbeeld in slaapkamers, kinderkamers, woonkamers en tv-kamers. Het is ook bijzonder geschikt voor gastenkamers en thuiskantoren.

  • Is een buitenste zonnescherm de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   De eerste doelstelling van een buitenste zonnescherm is hittewering. Het is een jaloezie aan de buitenkant, die directe zonnestraling en hitte sterk vermindert. Buitenste zonneschermen zijn gemaakt van weersbestendig gaasdoek voor duurzame prestaties. Wij bevelen ze aan voor alle kamers waar u de warmte wilt buitenhouden en het comfort vergroten.

  • Is een Multifunctioneel vouwgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Het VELUX Multifunctioneel vouwgordijn is gemaakt van dubbelgevouwen polyester verduisteringsdoek met een aluminium honingraat structuur aan de binnenkant die het invallend licht doeltreffend tegenhoudt. Het verbetert ook het isolerend effect van het venster en verbetert aldus het binnenklimaat. In combinatie met het elegante uiterlijk en de flexibele regeling is het de ideale oplossing voor slaapkamers en woonkamers.

  • Is een muggengaas de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Het VELUX muggengaas houdt ongewenste gasten, zoals vliegen en andere insecten, buiten zodat u ongestoord kunt genieten van frisse lucht met geopende dakvensters. Het muggengaas wordt direct op de wand gemonteerd. Het is gemaakt van duurzaam, transparant gaasdoek dat gemakkelijk schoon te maken is en uw uitzicht of het invallend licht niet blokkeert. Het net zit netjes opgeborgen in een kap bovenaan wanneer het niet in gebruik is. Wij bevelen een muggengaas aan voor alle kamers die u goed verlucht en toch insectenvrij wilt houden.

  • Is een vouwgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Het VELUX vouwgordijn is gemaakt van doorschijnend polyester doek dat het invallend licht zacht verspreidt terwijl aan uw kamer een decoratieve toets wordt toegevoegd - vooral het zwevende, manueel bediende gordijn dat noch aan de onderkant, noch aan de bovenkant van het venster is bevestigd. Dit biedt u zelfs nog meer controle over uw uitzicht en de hoeveelheid invallend daglicht. U kunt zo ook kleurrijke en originele lichteffecten in uw kamer creëren. Wij raden vouwgordijnen aan voor woon- en eetkamers, maar ze zijn ook bijzonder goed geschikt voor kantoren en gangen. Het vouwgordijn is speciaal voor VELUX dakvensters gemaakt.

  • Is een rolgordijn de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Als u een betaalbare manier zoekt om privacy te bereiken en toch natuurlijke daglicht binnen te laten, is een rolgordijn voor u de juiste keuze. Rolgordijnen zijn vervaardigd van doorschijnende polyester doek dat het invallend licht regelt, afhankelijk van de kleur van het gordijn. Het rolgordijn zorgt zo voor een bijzonder decoratief effect en helpt u een evenwichtig licht in uw kamer te creëren. Rolgordijnen zijn bijzonder aanbevolen voor woon- en eetkamers, maar ook geschikt voor kantoren, gangen en speelkamers.

  • Is een jaloezie de aangewezen oplossing voor mijn kamer en behoeften?

   Jaloezieën zijn gemaakt van gelakte aluminium lamellen waarmee u de hoeveelheid licht en de richting van het invallend licht kunt regelen - zo kan een compleet spectrum aan belichtingseffecten worden gerealiseerd. Jaloezieën zijn bestand tegen vocht en vlekken en gemakkelijk te reinigen. Daardoor zijn ze een ideale oplossing voor ruimtes bij u thuis met een hoge vochtigheidsgraad, zoals keukens en badkamers. Omdat u met de jaloezie ook de lichtinval kunt regelen, is ze bijzonder geschikt voor woon- en eetkamers, gangen en speelkamers.

  • Wanneer moet ik een combinatie van een Multifunctioneel vouwgordijn en een buitenste zonnescherm (een FOP) kiezen?

   Kies voor de VELUX 2-in-1 Multifunctioneel vouwgordijn en buitenste-zonnescherm-oplossing indien u houdt van vrijheid en flexibiliteit. Het Multifunctioneel vouwgordijn voegt een elegante toets aan uw kamer toe en in combinatie met een buitenste zonnescherm wordt het licht tegengehouden terwijl het isolerend effect van uw venster verbetert, wat helpt tegen de warmte. Dit helpt om een beter binnenklimaat te creëren.

  • Wanneer moet ik een combinatie van een rolgordijn en een buitenste zonnescherm (een ROP) kiezen?

   De VELUX 2-in-1 rolgordijn en buitenste zonnescherm oplossing is zeer flexibel. Het rolgordijn is gemaakt van een doorschijnend doek dat het invallend licht verspreidt - een aantrekkelijke manier om voor privacy te zorgen terwijl er nog steeds invallend licht mogelijk is. Het buitenste zonnescherm houdt de directe zonnestraling tegen en vermindert de opwarming van uw kamer. De twee gordijnen worden onafhankelijk van elkaar bediend, zodat dit een van onze meest flexibele gordijnoplossingen is.

  • Wanneer moet ik een Itzala buitenste zonnescherm kiezen?

   Zelfs in de winter kunnen dakvensters oncomfortabel heet worden, maar het Itzala buitenste zonnescherm lost dit probleem op door het glas vanaf de buitenkant af te schermen. Het zorgt voor een duidelijke reductie van invallende warmte en houdt de zon tegen voordat deze het glas raakt. Het zorgt ook voor een aangename verspreiding van het invallend licht. Het harde, met glasvezel PVC gecoate buitenste zonnescherm is bestand tegen rotten en vuil en dempt bovendien het geluid van zware regenval. Wanneer het niet in gebruik is, zit het buitenste zonnescherm opgerold en beschermd in de kap van het venster. Het Itzala buitenste zonnescherm is verkrijgbaar voor VELUX dakvensters. Het Itzala buitenste zonnescherm is niet compatibel met VELUX INTEGRA® dakvensters (elektrisch aangedreven dakvensters).

  • Wanneer moet ik een Itzala verduisteringsgordijn kiezen?

   Het Itzala verduisteringsgordijn is beschikbaar voor VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea dakvensters en is een fantastische oplossing indien u invallend licht wilt blokkeren. Het gordijn is gemaakt van een slijtvaste, vuilwerende combinatie van polyester en een lichtwerende rubberen stof. Het schuift in een dun aluminium frame waardoor het in verschillende posities kan worden geblokkeerd.

  • Wanneer moet ik een Itzala rolgordijn kiezen?

   Het Itzala rolgordijn is een in donkerblauw en beige verkrijgbaar gordijn met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het gordijn heeft een robuust rolmechanisme en een raamclip voor openen in drie standen. Het is gemaakt van polyester stof voor een hoge duurzaamheid. Als u op zoek bent naar het goedkoopste gordijn voor uw venster, is het Itzala rolgordijn uw eerste keuze. Het gordijn is verkrijgbaar voor VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea dakvensters.

  • Wanneer moet ik een Itzala jaloezie kiezen?

   De Itzala jaloezie is verkrijgbaar voor VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea dakvensters. De jaloezie biedt uitstekende bescherming tegen zonlicht met een look waarnaar toonaangevende ontwerpers en stylisten altijd teruggrijpen - de klassieke jaloezie - en deze keer tegen een zeer lage prijs. De jaloezie is wit en biedt een nette koordloze oplossing. Door de gelakte aluminium lamellen zijn ze ideaal voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.

  • Wanneer moet ik een VELUX buitenste zonnescherm kiezen?

   De VELUX buitenzonwering is een jaloezie aan de buitenkant, die uitermate geschikt is om sterke zonnestraling en hitte tegen te houden voordat het glas van uw dakvenster wordt bereikt. Als hij niet in gebruik is, blijft het buitenste zonnescherm goed opgeborgen in een afdekking aan de bovenkant. Als hij is uitgetrokken tot aan de onderkant van het frame schermt het semi-transparante weefsel het directe zonlicht af, waarbij het uitzicht naar buiten niet wordt belemmerd, en vermindert de temperatuur in uw kamer. De zonwering kan overal in het venster worden aangebracht en is ook bruikbaar als het geopend is. Buitenste zonneschermen zijn daarom ideaal voor ruimtes waarin u zowel een effectieve bescherming tegen de hitte nodig hebt, als een goed uitzicht en een goede lichtinval.

  • Wanneer moet ik een VELUX verduisteringsgordijn kiezen?

   VELUX verduisteringsgordijnen zijn speciaal voor originele VELUX dakvensters gemaakt. Ze zorgen dag en nacht voor 100% verduistering. Verduisteringsgordijnen van VELUX hebben een speciale warmtewerende coating aan de achterkant om 's winters warmte vast te houden en 's zomers de hitte van de zon buiten te houden. Het kan overal op het venster worden geplaatst en schuift in dunne aluminium boven- en zijrails die aan de binnenkant zwart zijn gelakt om te vermijden dat er licht langs de zijden doorsijpelt. Verduisteringsgordijnen zijn ideaal om te installeren in slaapkamers, kinderkamers, thuisbioscopen en kamers waar u door knipperende straatverlichting of voorbijrijdende auto's wordt gestoord, of waar u de warmte wilt buitenhouden en het comfort vergroten.

  • Wanneer moet ik een VELUX rolgordijn kiezen?

   VELUX rolgordijnen zorgen voor privacy terwijl er toch natuurlijk licht kan binnenvallen. Het rolgordijn loopt langs aluminium geleidingen en kan overal op het venster worden aangebracht. Een rolgordijn is een effectieve, praktische oplossing die bescherming biedt en er goed uitziet. Daardoor zijn rolgordijnen uitstekend geschikt voor woonkamers, een kantoor aan huis, speelkamers en ruimtes waar u privacy en een goede regeling van de lichtinval op prijs stelt. Het gordijn is speciaal voor originele VELUX dakvensters gemaakt.

  • Wanneer moet ik een VELUX jaloezie kiezen?

   Een jaloezie van VELUX zorgt ervoor dat u de lichtinval volledig kunt regelen. De lamellen hebben geen gaatjes en kunnen precies zo gekanteld worden als u wilt, zelfs als het venster geopend is. De jaloezie is een optimale oplossing voor ruimtes waar u de hoeveelheid en de richting van binnenvallend licht wilt regelen. In feite is het een van de meest flexibele oplossingen voor regeling van de lichtinval. Er wordt een goede verduistering bereikt als de jaloezie volledig is gesloten. Dankzij het unieke kantelmechanisme kan een compleet spectrum aan belichtingseffecten gerealiseerd worden.

   Aangezien de jaloezieën zijn vervaardigd van aluminium en beschikken over dunne zijgeleidingen, zijn ze heel eenvoudig schoon te maken. Daardoor zijn ze een ideale oplossing voor ruimtes bij u thuis met een hoge vochtigheidsgraad, zoals keukens en badkamers. Voor nog meer bescherming tegen hitte kunt u de jaloezie ook combineren met een buitenste zonnescherm van VELUX. Het gordijn is beschikbaar in 2 klassieke kleuren en is specifiek voor VELUX dakvensters vervaardigd.

  • Kan ik een verduisteringsgordijn met andere gordijnen combineren?

   Ja, het verduisteringsgordijn kan ook worden gecombineerd met buitenste zonneschermen voor extra bescherming tegen warmte en muggengaas voor een insectenvrije omgeving. Elektrisch aangedreven en fotovoltaïsch aangedreven gordijnen kunnen echter niet worden gecombineerd.

  • Wanneer moet ik een vouwgordijn kiezen?

   Het VELUX rolgordijn biedt uitstekende mogelijkheden om het daglicht in uw kamer te regelen. Het gordijn is verkrijgbaar met aluminium of witte geleidingen aan de boven- of de zijkant. Dit geeft u de mogelijkheid kleurrijke en originele lichteffecten te realiseren die een aanvulling zijn op de stijl van uw individuele inrichting. Bovendien kunt u met het vouwgordijn gemakkelijk de lichtinval regelen, aangezien het overal in het raam geplaatst kan worden zonder zichtbare bevestiging aan de boven- of onderkant. Daarom noemen wij dit een "zwevend" gordijn. Dat zorgt voor goede privacy en een betere controle van de lichtinval. Het vouwgordijn is ideaal voor montage in woon- of eetkamers.

  • Wanneer moet ik een Manueel DUO gordijn '2 in 1' kiezen?

   Het VELUX Manueel DUO gordijn '2 in 1' is een combinatie van een verduisteringsgordijn en een vouwgordijn. Verduisteringsgordijnen zijn gemaakt van vuilafstotend polyester met een speciale warmtewerende coating aan de achterkant om 's winters warmte vast te houden en 's zomers de hitte van de zon buiten te houden. Met het vouwgordijn, dat is bevestigd aan de onderkant van het verduisterende rolgordijn, kunt u de lichtinval regelen. Deze combinatie maakt van het VELUX duogordijn een ideale oplossing voor elke ruimte waarin de flexibiliteit van een verduisterend rolgordijn samen met de gefilterde lichtinval van een vouwgordijn gewenst is, bijv. slaap- en tv-ruimtes. Het Manueel DUO gordijn '2 in 1' is speciaal voor VELUX dakvensters gemaakt.

  • Wanneer moet ik een Multifunctioneel vouwgordijn kiezen?

   Multifunctioneel vouwgordijn van VELUX combineren het elegante uiterlijk van een klassiek vouwgordijn met het isolerende vermogen van de aluminium coating. Dat betekent dat het Multifunctioneel vouwgordijn de lichtinval regelt en tegelijk 's winters de warmte vasthoudt. Het kan op elke plaats in het venster worden aangebracht, zorgt voor meer comfort en een betere kamertemperatuur en is bij uitstek geschikt om uw woning energie-efficiënter te maken. Multifunctioneel vouwgordijnen zijn bij uitstek geschikt voor slaapkamers. Het energiegordijn is speciaal voor VELUX dakvensters gemaakt.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een VELUX muggengaas?

   Het voornaamste doel van het VELUX muggengaas is ongewenste bezoekers zoals vliegen en insecten buiten te houden terwijl er toch frisse lucht door het open venster naar binnen kan komen. Daarom dekt VELUX muggengaas het hele venster af en is het vervaardigd van duurzaam transparant materiaal met een fijne netstructuur dat het zicht niet belemmert. In dat kader moet u met name aan twee dingen denken als u overweegt om VELUX muggengaas aan te schaffen.

   1. U heeft een bijkomend gordijn nodig indien u de hoeveelheid invallend daglicht wilt regelen. VELUX muggengaas kan gemakkelijk worden gecombineerd met een VELUX gordijn voor regeling van het daglicht.

   2. Het VELUX muggengaas wordt op de binnenwand gemonteerd, niet direct op het venster. Bij de bestelling van het muggengaas meet u de breedte van de vensteropening op de binnenwand om de correcte afmetingen van het muggengaas te bepalen. Muggengaas is verkrijgbaar in verschillende breedtes bij de volgende drie hoogtes: 1600 mm, 2000 mm en 2400 mm. Alleen de hoogte kan worden aangepast, niet de breedte. Indien u een venster met verticale elementen heeft, heeft u twee stuks muggengaas nodig. Opmerking: In de meeste gevallen moet u het muggengaas snijden op de maat van uw vensteropening. De instructies zijn meegeleverd.

 • Accessoires voor moeilijk te bereiken plekken en veiligheid
  • Adapters

   Indien u een bedieningsstang heeft en u deze wilt gebruiken om uw gordijn te openen of sluiten, raden we aan dat u een adapter aan de onderkant van uw gordijn aanbrengt. Hiervoor hebt u een afzonderlijke adapter nodig voor elk van uw gordijnen.

  • Openingsbeperker met sleutel

   Met de openingsbeperker (een gemakkelijk te installeren grendel) kunt u de opening van uw VELUX dakvenster instellen. Dit is bijzonder handig indien u jonge kinderen heeft. Met een speciale sleutel kunt u het venster loszetten om het te reinigen. Met aangebrachte openingsbeperker kan het venster nog steeds voldoende worden geopend om te verluchten. De beperker mag niet worden gebruikt op vensters met bovengeplaatste scharnieren die als nooduitgang dienst doen: GPL, GPU, GHL, GHU.

  • Veiligheidsslot

   Indien u overweegt om de beveiliging van uw huis te verbeteren, kunt u een veiligheidsslot voor uw dakvenster kopen. Wanneer het veiligheidsslot geïnstalleerd is, kan het venster niet worden geopend, maar kan de ventilatiefunctie nog wel worden gebruikt. Het stalen veiligheidsslot past op het volledige actuele assortiment van alle standaard VELUX dakvensters (behalve de GPU/GPL). U kunt dit slot zelf in het frame monteren.

  • Bedieningsstangen

   Als uw VELUX dakvenster moeilijk bereikbaar is, kunt u een 100-180 cm uitschuifbare bedieningsstang kopen (waarmee u GGL- en GGU-dakvensters met centraal scharnierpunt kunt openzetten). Als deze stang niet lang genoeg is, kunt u ook nog een verlengstuk van 100 cm kopen.

 • Gordijnen met afstandsbediening
  • Wanneer moet ik een elektrisch aangedreven gordijn kiezen?

   Elektrisch aangedreven gordijnen van VELUX passen perfect bij VELUX elektrische dakvensters. Indien u geen elektrisch aangedreven dakvenster heeft, maar toch een elektrisch bediend gordijn wilt, dan voegt u gewoon een KUX 100 aan uw bestelling toe. Omdat het gordijn op afstand wordt bediend, is het fantastisch voor vensters die zich buiten uw bereik bevinden of waar u het invallend licht vaak aanpast.

  • Wanneer moet ik een fotovoltaïsch aangedreven gordijn kiezen?

   Door zonne-energie aangedreven gordijnen van VELUX zijn een perfecte aanvulling op manueel bediende dakvensters van VELUX en door zonne-energie aangedreven VELUX INTEGRA® dakvensters. Omdat het gordijn met een afstandsbediening wordt geleverd en over een batterij beschikt die met zonne-energie wordt opgeladen, is het ook ideaal voor vensters die moeilijk te bereiken zijn of waar u vaak het invallend licht van wilt instellen. Geen bedrading vereist.

  • Waarmee moet ik rekening houden bij de aanschaf van een niet-manueel VELUX gordijn?

   Wanneer u een niet-manueel gordijn kiest, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen.

   1. Alleen originele VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar met afstandsbediening. Alle Itzala gordijnen zijn handbediend.

   2. VELUX gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een elektrisch of fotovoltaïsch aangedreven versie. Beide versies zijn bijzonder praktisch aangezien u ze gemakkelijk kunt instellen en de lichtinval met één knop wordt geregeld. Daarom worden niet-manuele gordijnen sterk aanbevolen voor vensters die buiten bereik zijn, in een verhoging of hoog in een zolderdak, en voor vensters waarbij u de positie van de lamellen vermoedelijk vaak wilt aanpassen.

   Elektrisch bediende gordijnen passen uitsluitend bij elektrische dakvensters van VELUX INTEGRA®. VELUX gordijnen op zonne-energie passen daarentegen bij VELUX dakvensters die met de hand worden bediend en bij alle VELUX INTEGRA® dakramen op zonne-energie.

   Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrisch bediende gordijn wordt gevoed met een gewone batterij. Bij het gordijn op zonne-energie wordt een batterij gebruikt die opgeladen wordt met zonne-energie en waarmee 600 handelingen uitgevoerd kunnen worden, zelfs als er geen zonneschijn voor het opladen is. Elektrisch bediende gordijnen zijn ook verkrijgbaar met het intelligente io-homecontrol® met extra functies, zoals tijdprogramma's.

   3. Niet-manuele gordijnen zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Verduisteringsgordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in elektrisch of fotovoltaïsch bediende versies. Jaloezieën zijn alleen in manuele en elektrische versies verkrijgbaar. Buitenste zonneschermen zijn verkrijgbaar in manuele of fotovoltaïsche versies. Vouwgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in manuele versies. Beide types gordijnen hebben afstandsbediening, maar kunnen ook met de hand bediend worden, met uitzondering van de kantelfunctie bij het elektrisch bediende VELUX jaloezie. De afstandsbediening voor het elektrische gordijn wordt door een gewone batterij gevoed, en het fotovoltaïsch gordijn door een energiezuinige batterij die met zonne-energie wordt opgeladen die goed is voor maximaal 600 bewegingen, zelfs indien er geen zon is om ze op te laden. Het elektrisch gordijn is ook verkrijgbaar met een intelligente io-homecontrol® voor extra functies zoals tijdprogramma's. Beide gordijnen zijn goed geschikt voor VELUX dakvensters, maar als u een gordijn wilt kopen voor een vast plat dakraam van VELUX (CFP) heeft u een aanpassingsset nodig (KUX 100). Dat is een extra bedieningssysteem waarmee FMG vouwgordijnen passend gemaakt kunnen worden voor een vaste CFP uitvoering. Hiervoor zijn afzonderlijke montage en een stroomverzorging nodig.

   Uiteindelijk moet u natuurlijk ook overwegen welk type gordijn u wilt, d.w.z. een verduisteringsgordijn of een rolgordijn. Deze zijn allebei verkrijgbaar in een elektrische uitvoering of op zonne-energie, terwijl de VELUX jaloezie alleen met manuele of elektrische bediening leverbaar is en het buitenste zonnescherm met manuele bediening of op zonne-energie. Het VELUX vouwgordijn is alleen verkrijgbaar met manuele bediening.

 • Itzala vs. VELUX gordijnen
  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX verduisteringsgordijnen?

   Verduisteringsgordijnen van VELUX bieden topkwaliteit. Ze zorgen dag en nacht voor 100% verduistering en geven bescherming tegen warmte. Verduisteringsgordijnen van VELUX zijn gemaakt van vuilafstotend polyester met een speciale warmtewerende coating aan de achterkant om 's winters warmte vast te houden en 's zomers de hitte van de zon buiten te houden. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, effen of met een dessin, en u kunt kiezen tussen handmatig of op afstand bediende uitvoeringen. Het gordijn is verkrijgbaar met dunne geleidingen van aluminium aan de bovenkant en zijkanten en kan overal op het venster worden geplaatst. De zijdelingse geleidingen zijn aan de binnenkant zwart gelakt om te vermijden dat er licht langs de zijkanten doorsijpelt Op VELUX verduisteringsgordijnen die u in de VELUX onlineshop aanschaft, krijgt u drie jaar garantie.

   Verduisteringsgordijnen van Itzala zijn van goede kwaliteit en voordelig, aangezien ze in massaproductie worden vervaardigd. Het biedt een nagenoeg totale verduistering en is erg gemakkelijk in het gebruik. Het materiaal is een slijtvaste, vuilafstotende combinatie van polyester en lichtecht rubber. Itzala gordijnen zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren Ze schuiven langs dunne aluminium profielen waardoor ze in verschillende posities kunnen worden aangebracht. Op Itzala producten die u in de VELUX onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX jaloezieën?

   De jaloezieën van Itzala en VELUX zijn allebei gemakkelijk te reinigen en goed geschikt voor keuken en badkamers waar de luchtvochtigheid hoog kan zijn.

   Met jaloezieën van VELUX kunt u de lichtinval in ruimtes uitstekend regelen, zelfs als het venster geopend is. De lamellen hebben geen gaatjes, wat ongewenste, directe lichtinval voorkomt. U kunt kiezen uit 2 klassieke kleuren en manuele of afstandsbediening. De bedieningsstang van de manueel bediende uitvoering kan op de gewenste hoogte worden aangebracht. Op VELUX jaloezieën krijgt u drie jaar garantie.

   Jaloezieën van Itzala zijn een goede investering om de lichtinval in een ruimte te regelen. Ze zijn verkrijgbaar in wit en beschikken over een draadloze bediening. Op Itzala jaloezieën die u in deze onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX rolgordijnen?

   Het VELUX rolgordijn is verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren en dessins. Het beschikt over een traploze aanbrenging, wat betekent dat het op elke plaats op het venster geplaatst kan worden. VELUX rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een versie met manuele bediening en een versie met afstandsbediening. VELUX manueel bediende rolgordijnen met bedieningsstang en VELUX rolgordijnen op afstandsbediening bewegen in zijgeleiders gemaakt van natuurlijk geanodiseerd aluminium. Deze geleiders zorgen voor een soepele beweging, een traploze blokkering van het gordijn en voorkomen dat licht via de randen doorsijpelt. VELUX manueel bediende rolgordijnen met haken beschikken niet over boven- en zijrails en kunnen op drie verschillende hoogten worden vastgezet. Op VELUX rolgordijnen krijgt u drie jaar garantie.

   Het Itzala rolgordijn is een voordelig alternatief, verkrijgbaar in twee kleuren: donkerblauw en beige. Het gordijn heeft een robuust rolmechanisme en een raamclip voor openen in drie standen. Op Itzala rolgordijnen die u in deze onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX rolgordijnen?

   Het VELUX rolgordijn is verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren en dessins. Het beschikt over een traploze aanbrenging, wat betekent dat het op elke plaats op het venster geplaatst kan worden. VELUX rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een versie met manuele bediening en een versie met afstandsbediening. VELUX manueel bediende rolgordijnen met bedieningsstang en VELUX rolgordijnen op afstandsbediening bewegen in zijgeleiders gemaakt van natuurlijk geanodiseerd aluminium. Deze geleiders zorgen voor een soepele beweging, een traploze blokkering van het gordijn en voorkomen dat licht via de randen doorsijpelt. VELUX manueel bediende rolgordijnen met haken beschikken niet over boven- en zijrails en kunnen op drie verschillende hoogten worden vastgezet. Op VELUX rolgordijnen krijgt u drie jaar garantie.

   Het Itzala rolgordijn is een voordelig alternatief, verkrijgbaar in twee kleuren: donkerblauw en beige. Het gordijn heeft een robuust rolmechanisme en een raamclip voor openen in drie standen. Op Itzala rolgordijnen die u in deze onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

  • Wat is het belangrijkste verschil tussen Itzala en VELUX buitenste zonneschermen?

   Itzala en VELUX buitenste zonneschermen zorgen voor minder hitte in een ruimte en verspreiden het invallend licht. Het buitenste scherm zorgt voor een effectieve vermindering van de opwarming van uw kamer door de hoeveelheid direct zonlicht te verminderen. Ze kunnen ook het geluid van zware regenval dempen. Zowel de VELUX als de Itzala buitenste zonneschermen zijn uitsluitend verkrijgbaar in een zwarte, transparante netstructuur - het VELUX buitenste zonnescherm laat 14% licht door.

   Het VELUX buitenste zonnescherm is verkrijgbaar in een manueel bediende versie, een versie op zonne-energie en een op elektriciteit. De twee laatste zijn uitgerust met afstandsbediening en traploze blokkering. Op VELUX buitenste zonneschermen krijgt u drie jaar garantie.

   Het Itzala buitenste zonnescherm is verkrijgbaar met manuele bediening en uitsluitend haken. Op Itzala buitenste zonneschermen die u in deze onlineshop aanschaft, krijgt u twee jaar garantie.

 • Varia
  • Heeft u gordijnen voor verticale en platte dakvensters?

   VELUX biedt rolgordijnen aan voor platte VELUX dakvensters en ook voor verticaal aangebrachte elementen bij VELUX dakramen, maar jammer genoeg bieden we deze producten niet aan in onze shop.

  • Levert u gordijnen op maat?

   VELUX biedt talloze kleuren en dessins voor de diverse soorten gordijnen en vensters, maar niet specifiek op maat.

  • Hoe vind ik het merk en de afmetingen van mijn venster?

   Om het merk, het type en de afmetingen te bepalen van een venster in uw woning moet u kijken naar de referenties die vermeld zijn op het plaatje aan de bovenkant van uw raam. De plaatjes kunnen er anders uitzien, afhankelijk van het model van uw dakvenster. Voor een afbeelding en de uitleg van een VELUX vensterplaatje, kijkt u hier. Of gebruik deze maattabel om de code van uw VELUX dakvenster te vinden.

   Itzala gordijnen passen niet enkel op VELUX en FAKRO dakvenster, maar ze passen ook perfect op Keylite, Dakstra en RoofLITE dakvensters. Keylite vermeldt echter de afmetingen niet op vensterplaatje. Keylite gebruikt een productienummer. U moet de interne raamafmetingen opnemen en deze tabel gebruiken om de juiste code te vinden.

  • Hoe maak ik mijn gordijn schoon?

   De juiste reiniging hangt natuurlijk af van het type gordijn dat u kiest. De meeste gordijnen van VELUX zijn gemaakt van duurzaam, vuilafstotend materiaal dat gemakkelijk schoongemaakt kan worden met een vochtige doek. Als u uw product ontvangt, vindt u daarbij natuurlijk ook schoonmaakinstructies.

  • Verstrekt u stalen van het materiaal waaruit de gordijnen bestaan?

   Ja, maar uitsluitend voor VELUX gordijnen. Stalen kunnen een grote hulp zijn bij de besluitvorming en zijn te vinden op de pagina "stofstalen".

  • Zijn uw VELUX gordijnen echt?

   Ja, itzala.be dat handelt drijft onder de naam Altaterra Ltd.,is een erkende VELUX verkoper. Onze VELUX gordijnen zijn echt en komen rechtstreeks van bij VELUX zelf.

  • Heeft u gordijnen voor Roto vensters?

   Nee. Wij leveren originele VELUX gordijnen voor VELUX dakvensters en Itzala gordijnen voor dakvensters van VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea.

  • Met welke vensters zijn uw Itzala gordijnen compatibel?

   Itzala gordijnen zijn compatibel met ramen van VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea. Het Itzala buitenste zonnescherm is echter alleen compatibel met VELUX dakvensters.

  • Met welke vensters zijn uw Itzala gordijnen compatibel?

   Itzala gordijnen zijn compatibel met ramen van VELUX, FAKRO, RoofLITE, Dakstra, Keylite en Dakea. Het Itzala buitenste zonnescherm is echter alleen compatibel met VELUX dakvensters.

 • Een gordijn installeren
  • Kunt u mij helpen de montage-instructies te vinden?

   Indien u op zoekt bent naar specifieke montage-instructies, kunt u ze vinden op de relevante productpagina's. U kunt ook onze installatiepagina bezoeken, waar u montage-instructies terugvindt voor alle producten die in de onlineshop worden voorgesteld en verkocht. De instructies worden in pdf-formaat gegeven en voor enkele producten hebben we ook installatievideo's gemaakt.

  • Hoe ingewikkeld is de montage van gordijnen?

   VELUX gordijnen zijn heel gemakkelijk te installeren dankzij het unieke Pick&Click!® systeem. Bij iedere VELUX productomschrijving vindt u een duidelijke montage-instructie of u bezoekt de montagepagina, waar u montage-instructies vindt voor alle producten die in deze e-shop genoemd en verkocht worden. De instructies worden in pdf-formaat gegeven en voor enkele producten hebben we ook installatievideo's gemaakt.

  • Is er een verschil tussen de installatie van Itzala en VELUX gordijnen?

   Ja. Het Pick&Click!® systeem bestaat alleen voor VELUX dakvensters en VELUX gordijnen.

  • Ik heb geen VELUX venster, kan ik toch een VELUX gordijn installeren?

   Nee. Om ze perfect passend te maken, zijn VELUX gordijnen uitsluitend gemaakt voor VELUX dakvensters. Als u een dakvenster hebt dat gemaakt is door FAKRO, RoofLITE, Dakstra of Keylite kunt u in deze e-shop Itzala gordijnen vinden die precies bij uw venster passen. Als u een dakvenster van een andere producent heeft, moet u contact opnemen met die specifieke producent voor nadere informatie.

 • Betaling, prijzen en kortingen
  • Verstrekt u extra korting op bestelling van grote aantallen?

   Nee. We passen bij Itzala producten al massaproductie toe, waardoor we in staat zijn de prijs laag te houden. De prijs van VELUX producten is al 22,53 % voordeliger dan wanneer u rechtstreeks bij VELUX koopt.

  • Waar vind ik de prijs van het gordijn dat ik wil hebben?

   Doordat prijzen afhankelijk zijn van het type dakvenster en het gekozen gordijn, de kleur enz. moet u het hele keuzeproces doorlopen om de prijs voor afzonderlijke gordijnen te vinden. Let echter op dat u 25% op de VELUX verkoopprijs bespaart bij alle gordijnen van VELUX in de webshop en dat Itzala gordijnen een voordelig alternatief zijn voor originele VELUX producten. Ga voor meer informatie over internationale bezorging naar de internationale bezorgsectie.

  • Welke betaalmethodes biedt u aan?

   U kunt betalen met VISA, VISA Electronof MASTERCARD. U zult gevraagd worden naar uw kaartnummer, de vervaldatum en het driecijferige veiligheidsnummer. Deze informatie wordt via een sterk versleutelde verbinding rechtstreeks naar de bank verstuurd om de geldigheid van uw creditcard of betaalpas te verifiëren. Zodra uw kaart is goedgekeurd, sturen wij u een bestellingsbevestiging via e-mail. Het bedrag wordt in rekening gebracht op de dag dat we de bestelling verzenden.

  • Uw systeem accepteert mijn creditcard kennelijk niet. Wat moet ik nu doen?

   In deze e-shop kunt u betalen met VISA, VISA Electron of MASTERCARD. Als u over geen van deze mogelijkheden beschikt, kunt u helaas niet bij ons kopen. Als u wilt betalen met een van deze betaalmiddelen en uw creditcard wordt geweigerd, kan dat gebeuren doordat u het kaartnummer, de afloopdatum of de veiligheidscode verkeerd hebt ingevuld. Indien al uw details correct zijn en u nog steeds een foutmelding krijgt, neem dan contact op met uw bank of financiële instelling.

  • Is het veilig om in uw webshop te betalen?

   Ja, u kunt met het volste vertrouwen in deze e-shop winkelen. We hebben alle veiligheidsvoorzieningen getroffen die u van een gerenommeerd Europees bedrijf mag verwachten.

   Tijdens het bestelproces stapt u over naar onze beveiligde server die de verwerking van al uw vertrouwelijke informatie afhandelt, waaronder de gegevens van uw creditcard. Deze server schakelt Secure Sockets Layer (SSL-) versleuteling in tussen uw browser en ons zodat uw gegevens niet kunnen worden onderschept. In uw browser is onder aan de pagina dan een hangslot te zien en het adres van de site begint met "https": dit zijn allebei aanwijzingen dat u in verbinding staat met een beveiligde server.

   Ons servercertificaat is uitgegeven door Verisign, een van de grootste aanbieders wereldwijd, en u kunt u de geldigheid van ons certificaat in real time op de site van VeriSign controleren door op het VeriSign Secured Seal te klikken.